2 oktober 2015

Zoete pizza van chocolade (glutenvrij)

Zoete pizza van chocolade (glutenvrij)
HEALTHY MEAL | ZOETE PIZZA VAN CHOCOLADE 
Heb je ooit gehoord van een zoete pizza? Dit klinkt misschien ongezond, maar dat is het absoluut niet! Net zoals de gewone pizza heeft ook de zoette pizza in mijn huidige leefstijl een gezonde betekenis gekregen. Deze zoete pizza is namelijk glutenvrij en de chocoladepasta is suikervrij (gezoet met dadels). Dus schuif je boterham met chocoladepasta maar aan de kant, want deze zoette pizza met chocolade is enorm vergelijkbaar, maar veel gezonder! Een goede truc voor je kids? De zoete pizza met chocolade is wat je met mijn boekweit pizza bodems en suikervrije chocoladepasta kunt maken. En omdat alle ingrediënten in deze zoete pizza gezond zijn, gelden er eigenlijk geen regels. Ontbijt, lunch, avondeten of als snack, alles kan!
Knutsel met mijn boekweitpizza en suikervrije chocoladepasta een zoete pizza met chocolade in elkaar! Een heerlijk, gezond toetje of maaltijd. 

Zoete pizza van chocolade

(voor 1 zoete pizza van chocolade)

 1. Verwarm de oven op 175 graden.
 2. Bereidt de glutenvrije boekweit pizza bodem volgens het originele recept (meng het water met de boekweitmeel en bak de pizza in een koekenpan aan beide kanten goud-bruin).
 3. Plaats de boekweit pizza dan voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat hij lichtelijk hard geworden is.
 4. Bereidt ondertussen de suikervrije chocoladepasta volgens het originele recept (blend alle ingrediënten tot een smeuige massa).
 5. Haal dan de boekweit pizza uit de oven en maak er een zoete pizza van door hem in te smeren met de chocoladepasta.
 6. Maak de zoete pizza compleet met eventueel stukjes banaan, frambozen en misschien nog wat gesmolten chocolade?! Smakelijk eten!

Voorbereidingstip: Zelf heb ik eigenlijk altijd een portie boekweitbodems in de koelkast liggen, ze zijn namelijk ook goed als broodvervanger. Ook heb ik altijd dadels in de week staan, dus ik kan heel snel en eenvoudig de chocolade pasta bereiden. Voor het bereiden van deze zoete pizza van chocolade hoef ik dus eigenlijk alleen even de boekweit bodem in de oven te leggen, de chocolade pasta te maken en dan simpelweg de boekweit pizza te beleggen met de chocoladepasta en fruit! 

Cherry’s choice:

 • Glutenvrije boekweitmeel @Ekoplaza
 • Biologische gedroogde dadels @Ekoplaza
 • It’s Amazing rauwe cacao poeder @Ekoplaza
 • Biologische amandelmeel @Albert Heijn
 • Biologische banaan @Albert Heijn
 • Biologische frambozen @Ekoplaza

De zoete pizza van chocolade lijkt misschien eerder een dessert gerecht, maar omdat alle ingrediënten in dit recept gezond zijn, kun je het eigenlijk op alle momenten van de dag eten. En dat is nu het mooie van gezond eten! Op deze manier maak je gezond eten een feest. Oh, en wat dacht je van kinderen, zouden zij hun ongezonde boterham met chocoladepasta willen inruilen voor deze chocolade pizza? Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om feestelijke, gezonde gerechten te maken met mijn recepten. Laat je het me weten?

Ben je nu benieuwd hoe ik dagelijks suikervrij en glutenvrij eet? Volg mij dan via Instagram, daar krijg je namelijk een dagelijkse kijk in mijn voedingspatroon. Blijf daarnaast via Facebook of de e-mail kickstart-update via de homepagina op de hoogte van mijn recepten!

groetjess2
0 likes Healthy meals , Healthy snacks # , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close