17 juni 2015

Veganistische pasta met cashewnoten (glutenvrij)

Veganistische pasta met cashewnoten (glutenvrij)
HEALTHY MEAL | VEGANISTISCHE PASTA MET CASHEWNOTEN
Regelmatig veganistisch en vegetarisch eten is een aanrader, omdat een teveel aan dierlijke eiwitten onze gezondheid ondermijnen. Altijd het gevoel gehad dat je dan iets mist in een veganistische maaltijd? Probeer dan eens noten aan het veganistisch recept toe te voegen. Zo bedacht ik deze pasta met cashewnoten, paddestoelen en broccoli en maakte ik van een veganistisch gerecht toch een volwaardige maaltijd met genoeg eiwitten en B-vitaminen! Deze veganistische pasta is glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij!
Een gemakkelijke veganistische pasta met cashewnoten, broccoli en paddestoelen.  

Veganistisch pasta met cashewnoten

(voor 1 portie veganistische pasta met cashewnoten)

  • 15 gram cashewnoten
  • 5 shittake paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 12 broccoli roosjes
  • 2 a 3 eetlepels glutenvrije soya saus
  • Sap halve limoen
  • Rijstnoodles a 60 gram
  • 10 gram verse koriander
  1. Stoom de broccoli en kook de rijstnoodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Rooster de cashewnoten op laag vuur in een pan lichtbruin. Vervolgens leg je de cashewnoten even weg.
  3. Bak dan de paddestoelen samen met een fijn geperst teentje knoflook.
  4. Voeg de broccoli en rijstnoodles aan de bakpan bij de paddenstoelen en hussel alles goed door elkaar.
  5. Voeg dan de soya saus, sap van de halve limoen en de gesneden verse koriander toe en hussel nogmaals goed door elkaar.
  6. Schep het geheel op een bord en leg de cashewnoten er bovenop. Serveer en geniet van deze heerlijke veganistische pasta met cashewnoten!

Cherry’s choice:

  • Biologische cashewnoten @Ekoplaza
  • Shiitake paddenstoelen @Albert Heijn
  • Biologische knoflook @Albert Heijn
  • Biologische broccoli @Albert Heijn
  • Tamari glutenvrije soya saus @Albert Heijn
  • Biologische limoen @Ekoplaza
  • Go-Tan Mihoen rice noodles @Albert Heijn
  • Biologische koriander in pot @Albert Heijn

Vond je dit een leuk recept en wil je verder op de hoogte gehouden worden van alle andere gemakkelijke gezondheid tips die nog gaan komen? Like KickstartYourHealth dan op Facebook of abonneer je op een e-mail kickstart-update via de homepagina. En via Instagram geef ik je een dagelijkse kijk in mijn voedingspatroon!

Regelmatig vegetarisch en veganistisch eten is een aanrader, omdat dierlijke eiwitten ook soms te veel voor ons lichaam kunnen zijn. Begrijp me niet verkeerd, eiwitten zijn gezond voor de aanmaak van aminozuren, maar tegelijkertijd zijn ze ook enorm belastend voor ons lichaam. We hebben ook maar een kleine hoeveelheid nodig; 30 tot 40 gram per dag (m.u.v. zwangere vrouwen, topsporters en mensen met nierproblemen. Onze spijsvertering kan 20-30 gram per maaltijd (4 uur) zonder problemen verteren. Ga je hierboven, dan raakt ons gehele systeem uit balans met allerlei ongezonde gevolgen van dien (verzuring, spijsverteringsproblemen, gewichtstoename etc.). Een gezonde balans is om 60% plantaardig te eten en 40% dierlijk. Ik noem mezelf part-time vegetariër. Noten zijn een goede vleesvervanger, omdat zij ook eiwitten leveren. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je eiwitten in deze maaltijd te kort komt! 

groetjess2
0 likes Healthy meals # , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

2 thoughts on “Veganistische pasta met cashewnoten (glutenvrij)

  1. Rilana schreef:

    Klinkt heel erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close