4 september 2015

Vegan komkommer carpaccio

Vegan komkommer carpaccio
GEZONDE MAATLIJD | KOMKOMMER CARPACCIO 
Carpaccio is een wereldwijd bekend recept. Oorspronkelijk wordt het gemaakt van rundvlees, maar wat dacht je van een carpaccio gemaakt van groenten? Deze carpaccio gemaakt van komkommer is een super gemakkelijk en gezond recept. Rauwkost, ongekookte groenten, hebben een positief effect op onze spijsverteringsenzymen. En hoe beter deze functioneren, hoe beter het eten wordt verteerd en opgenomen! Met deze simpele veganistische komkommer carpaccio heb je bijna niet in de gaten dat groenten eet, maar je krijgt toch weer een extra portie groenten binnen. Win, win!
Een carpaccio gemaakt van groenten. Eenvoudig, betaalbaar en snel met maar 4 basis ingrediënten! 

Komkommer carpaccio

(2x komkommer carpaccio)

  • Halve komkommer
  • 20 gram pijnboompitten
  • Sap halve limoen
  • Verse muntbladeren
  • Optioneel: zout & peper, scheutje olijfolie en balsamico azijn
  1. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten zonder olie goud-bruin.
  2. Snijdt ondertussen de halve komkommer door zijn lengte door midden.
  3. Schaaf dan met een kaasschaaf halve komkommer maantjes.
  4. Maak van de komkommer maandjes de komkommer carpaccio, begin met de buitenste rand en werk zo naar binnen.
  5. Pers dan het sap van de halve limoen uit in een kommetje en bestrijk hiermee de komkommer carpaccio (eventueel met een kwast).
  6. Voeg naar smaak wat muntbladeren toe.
  7. Maak de komkommer carpaccio compleet met eventueel wat zout en peper, een scheutje extra vierge olijfolie voor de gezonde vetten en wat balsamico azijn voor wat extra smaaksensatie!
vegan-Komkommer-carpaccio-recept

Cherry’s choice:

  • Biologische komkommer @Albert Heijn
  • Pijnboompitten @Albert Heijn
  • Biologische limoen @Ekoplaza
    *Limoenen worden in iedere supermarkt verkocht, maar een biologische limoen vindt je echter alleen bij de Ekoplaza.
  • Biologische munt in pot @Albert Heijn

Een carpaccio gemaakt van groente is een gemakkelijke en lekkere manier om meer groente in je voedingspatroon te brengen. Mocht je nog nooit een groenten carpaccio gegeten hebben, dan zou ik je dat absoluut aanraden. We denken soms te snel dat vlees alleen de beste smaken kan geven. Dit vleesgerecht kan wat mij betreft ook absoluut door als een groentegerecht! Naast het feit dat het veel gezonder is, is de komkommer carpaccio ook nog eens veel goedkoper. Een biologische komkommer heb je al voor €1,30. Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb en je deze manier van groenten eten eens wilt gaan uitproberen. Deze komkommer carpaccio is nu echt een goed voorbeeld van gemakkelijk, betaalbaar, gezond leven! 

Vond je dit een leuk recept en wil je op de hoogte blijven van alle KickstartYourHealth-tips & tricks? Volg ons dan via Facebook of abonneer je op een e-mail melding op de homepagina! Voor dagelijkse gezonde voedingsinspiratie is KickstartYourHealth te volgen op Instagram!

groetjess2
0 likes Healthy meals # , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

One thought on “Vegan komkommer carpaccio

  1. tineke schreef:

    Wat ziet dit er goed uit zeg! Sla hem direct op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close