17 november 2015

Suikervrije curry kruiden ketchup

Suikervrije curry kruiden ketchup
HEALTHY SWITCH | GEZONDE CURRY KETCHUP 
Een curry kruiden ketchup wordt op basis van tomaten en verschillende kruiden gemaakt, maar wist je dat er ook een hoop suiker aan deze kant en klare curry sauzen worden toegevoegd? Helaas wel en vaak blijft het niet eens bij een soort suiker, maar juist verschillende! Bij de curry kruiden ketchup van het merk ‘Hela’, staat het ingrediënt ‘suiker’ als tweede ingrediënt op het etiket. Deze curry kruiden ketchup saus is dus eerder een suikersausje! Zonde, want zo’n kruidige saus op basis van tomaat is echt een goed bedacht recept. Daarom ging ik de uitdaging om er een suikervrije curry saus van te maken en ja hoor, een zelfgemaakte suikervrije curry kruiden ketchup is zo gemaakt!
Een zelfgemaakte suikervrije curry kruiden ketchup met maar 4 basis ingrediënten! 

Suikervrije curry kruiden ketchup

(voor ong. 1 portie saus)

 • 5 eetlepels gezeefde tomaten
 • 1 eetlepel natuurazijn
 • 1,5 eetlepel kerriepoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • Snufje kruidnagelpoeder
 • Optioneel: klein snufje chilipoeder

Voor het zelf maken van deze suikervrije curry saus mix je simpelweg alle bovengenoemde ingrediënten met elkaar in een kommetje. Proef tussendoor of de smaak van de curry kruiden ketchup naar jouw eigen wens is en voeg eventueel voor wat meer pittigheid een snufje chilipoeder toe. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe sterk je de smaken eruit wil laten komen.

*De curry kruiden ketchup saus kan ook bereidt worden met tomatensap of tomatenpuree. De maathoeveelheden zullen dan wel wat verschillen, aangezien de structuur van tomatensap veel dunner is dan gepureerde tomaten. Tomatenpuree is daarentegen ook veel dikker van structuur, vanwege het concentraat gehalte. De kruidencombinatie voor deze zelfgemaakte curry kruiden saus blijft gewoon staan, dus proef lekker tussendoor en de saus zal zich vanzelf vormen!

curry-kruiden-ketchup-zelf maken

Cherry’s choice:

 • AH biologische gezeefde tomaten in fles @Albert Heijn
 • AH biologische natuurazijn @Albert Heijn
 • Diverse biologische kruiden @Ekoplaza
  *Kruiden worden in iedere supermarkt aangeboden.

Bij kant en klare producten blijft het belangrijk om de ingrediëntenlijst van het product te checken op ‘zuiverheid’. Kant en klare producten zijn vaak producten die kunstmatig lang houdbaar zijn gemaakt en daarnaast veel zoetstoffen bevatten. Met dit curry kruiden ketchup recept heb ik je laten zien hoe gemakkelijk, snel en betaalbaar je zelf deze saus thuis kunt maken. Deze curry saus is zo enorm snel klaar, dat je hem gewoon lekker vers bij een bijpassend gerecht kunt klaarmaken. Maak bijvoorbeeld zoete aardappel frietjes en dip deze in de zelfgemaakte suikervrije curry kruiden ketchup saus! Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb. Laat je het me weten? 

Vond je dit een leuke post en wil je op de hoogte blijven? Like KickstartYourHealth dan op Facebook of abonneer je op een kickstart e-mail update via de homepagina. Ben je benieuwd naar wat ik dagelijks eet? Volg mij dan via Instagram en krijg je een dagelijkse kijk in mijn voedingspatroon.

groetjess2
0 likes Healthy switch # , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

2 thoughts on “Suikervrije curry kruiden ketchup

 1. Paulien schreef:

  Hoe lang zou je dit kunnen bewaren? Weet je dat ook?

  1. Hi Paulien, leuk dat je een berichtje achterlaat. Ik heb zelf de saus anderhalve week bewaard, maar ik denk dat het nog wel langer kan aangezien er geen snelle bederfelijke ingredienten inzitten. Maar hij is zo ontzettend gemakkelijk te maken dat ik dan ook de voorkeur geef aan vers. Om het te testen kun je een klein beetje maken en dit in een luchtdichte fles zetten, dan test je iedere dag of de smaak nog goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close