29 april 2015

Suikervrije cruesli recept (glutenvrij)

Suikervrije cruesli recept (glutenvrij)

HEALTHY SWITCH 

Cherry serieus, de cruesli in de healthy switch? Jep, helaas wel mensen. Je zou het niet verwachten, maar aan cruesli wordt suiker toegevoegd! Eet jij cruesli en wil jij je suikerinname beperken, check dan even de ingrediëntenlijst op de verpakking, want ook de cruesli van de biomarkt wordt gezoet. Al dan niet met geraffineerde suiker, dan wel met een vorm van suiker. Nu is het natuurlijk niet zo’n big deal wanneer een zoetmiddel als honing aan het eind van de ingrediëntenlijst beschreven staat, maar toch kun je heel gemakkelijk zelf suikervrije cruesli maken. Dit cruesli recept is glutenvrij, maar voor diegene die liever helemaal graanvrij willen eten, bekijk dan eens mijn recept voor een graanvrije granola!
Maak met mijn suikervrije cruesli recept, eenvoudig zelf jouw eigen gezonde cruesli! 

Voor het zelf maken van deze suikervrije cruesli heb je een steelpannetje en een grote mengkom nodig.

Startyourswitch:
(voor ong. 150 gram suikervrije cruesli)

 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1 theelepel kaneel
 • 5o gram glutenvrije havermout
 • 25 gram pecannoten
 • 50 gram zonnebloempitten
 • 25 gram cranberries

Verwarm de oven op 170 graden en bedek de ovenplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur. Snijdt ondertussen de pecannoten in kleinere grove stukjes en meng dit samen met de havermout, zonnebloempitten en kaneel in een kom. Voeg daarna de gesmolten kokosolie toe en meng alles nogmaals goed door elkaar. Schep het ‘beslag’ van de suikervrije cruesli op de ovenplaat en verspreid dit goed. Plaats de ovenplaat dan voor ongeveer 10 minuten in de oven, houdt goed in de gaten. Laat de suikervrije cruesli dan afkoelen, voeg dan nog wat cranberries toe en jouw portie suikervrije cruesli is ready to eat!

Wil je nu toch een wat zoetere variant? Dan kun je ook een eetlepel honing aan het ‘cruesli-beslag’ toevoegen (dus alvorens het beslag de oven in gaat).

Bewaartip: 
Bewaar de suikervrije cruesli in een afgesloten glazen pot zodat ie lekker knapperig blijft. Deze suikervrije cruesli blijft best lang goed, hierdoor kun je gemakkelijk een grote portie cruesli in een keer klaarmaken. Binnen 3 weken is mijn grote portie cruesli wel altijd op, maar dan nog steeds even knapperig!

Cherry’s choice:

 • Amanprana Kokosolie @Ekoplaza
 • Bio kaneel @Albert Hein
 • Rosies glutenvrije bio havermout @Rozemarijn & Thijm
 • Bio pecannoten @Ekoplaza
 • Zonnatura zonnebloempitten @ Jumbo
 • Horrizon cranberries @Ekoplaza

Tegenwoordig wordt een homemade cruesli ook wel granola genoemd. Gaan jullie mijn suikervrije cruesli recept uitproberen? 

0 likes Healthy switch # , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

One thought on “Suikervrije cruesli recept (glutenvrij)

 1. alexa schreef:

  ziet er heel goed uit en top dat het suikervrij is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close