3 juni 2015

Gezonde suikervrije chocoladepasta (zuivelvrij)

Gezonde suikervrije chocoladepasta (zuivelvrij)
HEALTHY SWITCH
Chocoladepasta wordt veelal gemaakt van cacao, melk en een hele hoop suiker. Een mooi product, maar in deze vorm is de chocoladepasta eerder een suikerpasta! Een lactosevrije chocoladepasta kun je nog wel ergens kant en klaar krijgen, maar een suikervrije chocoladepasta zul je toch echt zelf moeten maken. Een leuke uitdaging dus voor mijn healthy switch en met succes! Uit maar 3 ingrediënten maakte ik een gezonde chocoladepasta zonder geraffineerde suiker en melk. Enorm gelijkwaardig van smaak en ook nog eens glutenvrij en veganistisch!
Een gezonde zuivelvrije en suikervrije chocoladepasta maak je eenvoudig zelf met maar 3 ingrediënten! 

*Voor het zelf maken van deze zuivelvrij & suikervrije chocoladepasta heb je een blender nodig.

Suikervrije & zuivelvrije chocoladepasta

(voor ong. 60 ml gezonde chocoladepasta)

 • 4 gedroogde dadels in de week met water
 • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
 • 4 eetlepels amandelmeel
 1. Week de dadels een nacht van te voren in water. Zorg dat de hoeveelheid water minimaal 3 eetlepels bedraagt, want je hebt voor het recept van de chocoladepasta ook 2 eetlepels dadel-weekwater nodig om de chocopasta smeuïg te maken.
 2. Mix dan in de blender de dadels, de amandelmeel, rauwe cacao poeder en de 2 eetlepels dadel-weekwater tot een gladde chocoladepasta en that’s it!
 3. Bewaar deze suikervrije chocoladepasta in de koeling in een lucht dichte pot.

Uitbreidingstip: Wil je een grotere portie chocoladepasta in een keer maken? Dan hoef je niet perse de hoeveelheid dadels te vermenigvuldigen. Probeer iedere keer een beetje meer amandelmeel en cacaopoeder aan de chocopasta toe te voegen en misschien heb je nog wat dadel-weekwater over? Gewoon testen en lekker proeven tussendoor 🙂

Gezondheidsvoordelen amandelnoten:
Amandelnoten kunnen tegenwoordig in het voedingspatroon van een echte gezondheidsfreak niet meer gemist worden. De amandelnoot behoort namelijk tot een van de meest gezonde nootsoort! Rijk aan vitamines en mineralen. Goed voor de huid vanwege de aanwezige vitamine E en daarnaast goed voor het hart, hersenen en de spijsvertering. Dagelijks een handje amandelen zou het ‘goede’ cholesterol stimuleren en het ‘slechte’ cholesterol verminderen (bron). Deze zuivelvrij en suikervrije chocoladepasta op basis van amandelen is dus absoluut een gezonde keuze!

Cherry’s choice:

 • Bio gedroogde dadels @Ekoplaza
 • It’s Amazing rauwe cacao poeder @Ekoplaza
 • Bio amandelmeel @Albert Heijn

Ik hoop dat ik je geïnspireerd hebt om de gewone chocoladepasta te laten staan en deze gezonde chocoladepasta uit te proberen? Je ziet dus dat je ook in een suikervrije leefstijl nog chocoladepasta kan eten, maar dan natuurlijk wel deze versie! Ik zou het heel leuk vinden om te horen wat jij van dit recept vindt. 

Vond je dit een leuk recept? Blijf dan via Facebook of de e-mail kickstart-update via de homepagina op de hoogte van mijn recepten! En ben je nu benieuwd hoe ik dagelijks verder suikervrij eet? Volg mij dan via Instagram, daar post ik namelijk dagelijks een foto van mijn eetpatroon.

groet121
0 likes Healthy switch # , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

6 thoughts on “Gezonde suikervrije chocoladepasta (zuivelvrij)

 1. Grappig, ik schreef deze week juist een artikel waarin ik er praktisch voor pleit dat we gewoon dagelijks een broodje Nutella kunnen eten.

  Balance is natuurlijk key, dus af en toe maak ik ook mijn eigen Nutella (ik noem het ‘Notella; the healthier option’) met avocado en cacao. Recept staat op mijn blog als je er interesse in hebt.

  Deze manier lees ik ook vaak en lijkt mij ook lekker om eens te proberen. Vraagje: zijn die dadels die je gebruikt al ontpit? Zo kocht ik ze altijd bij de toko, maar ze hebben ze daar niet meer zonder pit. Scheelt echt een hoop werk bij grote porties!

  1. Hihi toevallig 🙂 Goede vraag, deze dadels zijn inderdaad al ontpit (ik zal het ook even in het artikel erbij zetten). Ik haal ze bij de EkoPlaza, ze zijn denk ik wel duurder dan die van de toko. Cacao en avocado las ik ook al ergens inderdaad, ook lekker! Blijft alleen niet zolang houdbaar denk ik? Gebruik die combi altijd voor mijn choco vla, komt binnenkort ook nog een receptje van online 🙂 By the way, mooie blog heb je!! Liefs.

 2. Manon schreef:

  Ik ben op suiker/tarwe/soja vrij dieet (tijdelijk) en zeker weten dat ik hier wat mee ga doen ☺️

  1. Super leuk om te horen Manon en veel succes met je ‘dieet’! 😀

 3. Ruth schreef:

  Waarmee kan je de amandelmeel vervangen. Als je een noten intolerantie hebt?
  Ik hoor het graag.
  Niet voor mij maar een kennis van mij heeft daar last van..

  1. Dat is een goede vraag… sojameel misschien? De amandelmeel in dit recept geeft wel een specifieke smaak aan de pasta en ik weet niet hoe sojameel in dit recept smaakt, maar anders kun je ook wat vanille eraan toevoegen. Ik hoop dat je kennis hier iets mee kan! Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close