6 oktober 2015

Spinazie pesto (vegan)

Spinazie pesto (vegan)
GEZOND SAUSJE | SPINAZIE PESTO 
De pesto van basilicum en de pesto van tomaat ken je vast wel, maar wat zeg je van een pesto van spinazie?! Ik bedacht namelijk deze heerlijke, gezonde pesto op basis van spinazie en avocado. Boordevol gezonde vetten en vitaminen. Absoluut een vitaminerijke verbetering op het klassieke pesto recept. Pesto is een eenvoudige manier om een gerecht wat extra natuurlijke smaak te geven en je kunt er ook verschillende smaken van bereiden. Zo bedacht ik deze spinazie pesto. In tegenstelling tot de klassieke pesto (basilicum), is deze pesto een stukje goedkoper, maar vooral gemakkelijk en enorm gezond. Wist je dat spinazie als een van de weinige groenten omega 3 bevat?! In combinatie met de avocado is deze spinazie pesto een gezonde, plantaardige omega 3 bron!
Deze spinazie pesto is een gezonde bron van omega 3. Eenvoudig en snel bereidt met maar 4 ingrediënten! 

*Voor het bereiden van de spinazie pesto heb je een blender nodig.

Spinazie pesto

(voor ong. 200 gram spinazie pesto)

 • 100 gram verse spinazie
 • 2 avocado’s
 • 1 limoen
 • 2 knoflooktenen

Voor het maken van deze spinazie pesto blendt je alles tot een smeuig geheel. Hiervoor lepel je het vruchtvlees van de avocado’s eruit, pers je het sap van de limoen en het vruchtvlees van de knoflooktenen uit. Dit doe je samen met de spinazie in een blender wat je blend tot een smeuige pesto structuur en that’s it! Geniet van jouw zelfgemaakte spinazie pesto.

Wist je dat rauwe knoflook een van de sterkste antioxidanten is? Ja, het is echt super gezond! Rauwe knoflook is o.a. sterk antiviraal, antibacterieel, antischimmel en antiparasiet. Een gezonde antibioticum?! En als je de spinazie pesto combineert in een gerecht met pijnboompitten en noodles van courgette (zoodles), dan heb je absoluut een gezonde, gebalanceerde, vitaminerijke maaltijd. Maak het eventueel af met nog wat lauwe warme tomaatjes.

Cherry’s choice:

 • Biologische verse blad spinazie @Albert Heijn
  *Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je voor bio gaat of niet. Spinazie is overal te verkrijgen.
 • Avocado @Albert Heijn
 • Biologische limoen @Ekoplaza
  *Ook hier heb je zelf de keus, limoenen worden overal verkocht. Een biologische limoen wordt echter alleen bij de Ekoplaza aangeboden.
 • Biologische knoflook @Albert Heijn

Deze spinazie pesto zit boordevol gezonde omega 3 vetten. Dit is een onverzadigde vetzuur waarvan we in het westers-voedingspatroon vaak een tekort hebben. Omega 3 zit vooral in vette vis en zeeproducten als zeewier en zeekraal. Mocht je dit niet regelmatig eten, dan doe je er dus goed aan om de spinazie pesto aan je voedingspatroon toe te voegen. Naast het feit dat we wel dagelijks omega 3 nodig hebben! De spinazie pesto kunnen we niet combineren met vis, vanwege nitraatvorming, maar door de eigen aanwezige omega 3 is dat ook niet nodig. Daarnaast bevat rauwe spinazie dubbel zoveel voedingswaarde dan de verwarmde/gekookte spinazie. 

Vond je dit een leuke post? Blijf dan via Facebook of de e-mail kickstart-update via de homepagina op de hoogte. En via Instagram krijg je een kijk in mijn voedingspatroon.

groetjess2
0 likes Healthy meals # , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

4 thoughts on “Spinazie pesto (vegan)

 1. Jinn schreef:

  Lijkt me echt super lekker! Die sla ik op:) En prachtige foto’s weer<3

  1. Wat lief, dankjewel Jinn! Leuk om van je te horen. Smakelijk 🙂

 2. Jolande schreef:

  Klinkt goed!
  Hoe lang kan je t bewaren?

  1. Goede vraag Jolande, dat ben ik nog aan het testen. Hij staat nu bij mij al een week in de koelkast en smaakt nog goed. Er zit limoen bij en dat heeft een beetje een conserverende werking heeft. Vers is het natuurlijk het beste. Naarmate het langer staat vervliegen de goede stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close