23 oktober 2015

Rode bieten carpaccio met hazelnoten

Rode bieten carpaccio met hazelnoten
GEZONDE MAALTIJD | RODE BIETEN CARPACCIO 
Een carpaccio van groenten is een gemakkelijke manier om wat extra groente bij je maaltijd binnen te krijgen. Het traditionele carpaccio recept wordt natuurlijk van rundvlees gemaakt, maar een carpaccio van groenten is natuurlijk veel gezonder en het is nog lekker ook! Daarnaast is vlees is vaak een dure uitgave, maar groenten zijn juist heel betaalbaar en nog gezonder ook. Al eerder bedacht ik een carpaccio recept gemaakt van komkommer en deze keer wil ik je voorstellen aan mijn rode bieten carpaccio! Geen rode bieten fan? Haak dan niet te snel af, want door de toevoeging van hazelnoten, balsamico azijn, rucola en eventueel nog wat parmezaanse kaas en pijnboompitten, krijgt deze rode bieten carpaccio een heel verassende smaak! Op deze manier kunnen veganisten en vegetariërs ook gewoon nog lekker een carpaccio eten.
Deze rode bieten carpaccio maak je eenvoudig en snel met maar 4 basis ingrediënten! 

Rode bieten carpaccio

(voor 1x rode bieten carpaccio)

 • 2 rode bieten (voorgekookt)
 • Klein handje hazelnoten
 • Klein handje rucola
 • Scheutje balsamico azijn
 • Optioneel: parmezaanse kaas & pijnboompitten

Voor het bereiden van de rode bieten carpaccio snijdt je de rode bieten in dunne schijfjes, leg ze op een bord in een carpaccio vorm en sprenkel simpelweg alle andere ingrediënten erover. De hazelnoten kun je eventueel door midden snijden.

Uitbreidingstip: je kunt ervoor kiezen om de groenten carpaccio wat voedzamer te maken door de toevoeging van (ongeveer 10) pijnboompitten. Roosteren van de pitjes is niet perse nodig, ‘rauw’ smaken ze namelijk ook heerlijk bij deze rode bieten carpaccio. De toevoeging van parmezaanse kaas in poeder- of snippervorm is ook een absolute aanrader. Dit laatste is voor veganisten natuurlijk geen optie, daarom wil ik benadrukken dat deze groente carpaccio zonder kaas ook heerlijk smaakt! 

Cherry’s choice:

 • John’s Farm biologische gekookte rode bieten @Albert Heijn
 • Biologische hazelnoten @Ekoplaza
  *Hazelnoten zijn natuurlijk in iedere supermarkt te verkrijgen, maar voor de biologische variant dien je de Ekoplaza of andere natuurwinkels te raadplegen.
 • Biologische rucola @Albert Heijn
 • Biologische BalCream balsamico @Ekoplaza
  *Balsamico wordt overal in verschillende in kwaliteiten aangeboden. Een echte goede balsamico azijn is dik van structuur, romig en niet scherp van smaak en waterig.

Deze carpaccio gemaakt van groente is gemakkelijk en snel bereidt. Het is een gemakkelijke en lekkere manier om meer groente in je voedingspatroon te brengen. Daarnaast doe je er goed aan om meer plantaardige voeding dan dierlijke voeding tot je te nemen. Omdat een carpaccio traditioneel gezien van rundvlees gemaakt wordt, is het de kunst om dit idee los te laten en er niet strak vanuit te blijven gaan dat alleen vlees de beste smaken kan geven. Naast het feit dat een carpaccio van groente veel gezonder is, is de rode bieten carpaccio ook nog eens goedkoper! Voor een portie gekookte biologische bieten betaal je slechts € 0,99! Hazelnoten zijn wel wat duurder, maar ik ga altijd voor aanbiedingen. Ik hoop dat ik je hiermee geinspireerd heb en mag bijdragen aan jouw bewustzijn tot meer gezondheid. Deze rode bieten carpaccio is een goed voorbeeld van een gemakkelijke, betaalbare, natuurlijke, maar vooral ook een lekkere gezondheid!  

Vond je dit een leuk recept en wil je verder op de hoogte gehouden worden? Like KickstartYourHealth dan op Facebook of abonneer je op een e-mail kickstart-update via de homepagina.

Benieuwd hoe mijn eetpatroon er verder uitziet? Via Instagram geef ik je een dagelijkse kijk in mijn voedingspatroon. Ik laat je zien dat gezond eten absoluut niet duur, moeilijk en vervelend hoeft te zijn.

groetjess2
0 likes Healthy meals # , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

One thought on “Rode bieten carpaccio met hazelnoten

 1. Diana schreef:

  wat een mooie foto’s! krijg er honger van 😛 ik heb rode bieten nog nooit op deze manier gegeten, maar klinkt heel interessant. ik ga het zeker proberen als ik een rode biet tegenkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close