11 mei 2015

Robert Lustig over suiker – kijktip

Robert Lustig over suiker – kijktip
KICKSTART-TIP
Heb jij de aflevering van RTL Late Night over de schadelijke effecten van suiker al gezien? Prof. Robert Lustig claimt namelijk het bewijs te hebben dat suiker giftig is. Met overtuigend bewijs reist hij de wereld af, zo was hij vorige week bij RTL Late Night te gast.
Kijktip: college professor Robert Lustig over suiker.

Super interessante college van Prof. Lustig, te gast bij RTL Late Night. Hij verklaart o.a. dat suiker net zo schadelijk is als cocaïne en tabak, het zou verslavend zijn. Daarnaast bespreekt hij onderstaande drie fabeltjes:

  1. Obesitas, is iemand die dik is.
  2. Een calorie is een calorie, er is geen verschil.
  3. Iedereen heeft een eigen verantwoordelijkheid.

Bekijk de aflevering hier en besluit voor jezelf wat je met deze info doet.

''College anti-suiker theorie

Door gezondheidsklachten besloot ik een suikervrij leven te leiden en dat doe je niet door alleen met koek, snoep en frisdrank te stoppen. Lustig laat hier een mooie animatie van zien. Ik moest bijvoorbeeld ook stoppen met bepaalde broden, crackers, gerookte zalm, augurken, vleeswaren etc. Suiker is echt overal. Het zit in zoveel producten waar je het niet in zou verwachten en waar het naar mijn mening ook gewoon niet in hoort te zitten! En wist je dat suiker wel zo’n 60 verschillende suikernamen kan hebben? Je zou bijna denken dat suiker een marketingtruc is, want een verslaafde klant heb je voor levenslang, niet waar?

Wat vindt jij van deze suiker-aflevering? 

groet121
0 likes Kickstart-tips # , , ,
Share: / / /

One thought on “Robert Lustig over suiker – kijktip

  1. Femmy van Beek schreef:

    Ik had de aflevering nog niet gezien, maar ik ben blij dat ik nog even gekeken heb. Wat een eyeopeners! Ik weet wel dat suiker slecht is, ik heb ook geprobeerd zo suikerloos mogelijk te leven, maar ik realiseerde me onlangs dat het er toch weer in geslopen is. Mooi moment om het weer op te pakken. Ik ga de uitzending ook delen op mijn weblog en mijn suikervrije cursus weer bekijken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close