24 juni 2015

Review saladebar Venkel Amsterdam

Review saladebar Venkel Amsterdam
REVIEW | SALADERBAR VENKEL 
Als echte healthy foodies willen we het liefst ook buiten de deur zo gezond mogelijk kunnen eten, maar waar moet je dan wezen? Tijdens mijn healthy foodexperience ga ik opzoek naar gezonde hotspots en deze bezoeken. Dit keer was ik op bezoek bij de saladebar Venkel in Amsterdam.
Review saladebar Venkel Amsterdam! 

Verse, biologische maaltijdsalades:
Bij Venkel in de Pijp te Amsterdam kun je terecht voor heerlijke biologische maaltijdsalades. Een salade zowel van de kaart, als een maaltijdsalade rechtstreeks vanuit jouw eigen creativiteit (zelf samenstellen)! Niet alleen kun je er dineren, maar ook heerlijk lunchen en probeer ook eens een van hun heerlijke verse sapjes en smoothies. Alles is er super vers!

Seizoensgroente en producten uit directe omgeving:
Venkel gebruikt uitsluitend seizoensgroenten en fruit afkomstig van de boeren uit hun directe omgeving.  Een goed initiatief wat ik ook ten zeerste stimuleer. Daarnaast is het eten volgens het natuurlijke ritme van de natuur super gezond. Dit ritme sluit namelijk bij het natuurlijke ritme van ons lichaam aan.

Exclusiviteit:
Op het Venkel menu staan ook veel gerechten die zelf bedacht zijn en dat geeft een echte exclusiviteit, want waar kun je nu verse homemade quinoa brood krijgen? Tsja, alleen bij Venkel dus en dit brood is echt ontzettend lekker! Het bevat o.a. quinoa, lijnzaad, chiazaad, rozijnen en havermout. Het is het signature van Venkel! Gezond en bijna glutenvrij, de kruisbemesting van de havermout is helaas niet helemaal uitgesloten. Bij het brood wordt een heerlijke verse homemade humus geserveerd en dit maakt het recept dan ook helemaal compleet. Vanwege de vaak slechte voedingsstoffen, sla ik het brood bij restaurants af, maar van dit stukje brood bestel ik extra bij!

Verse homemade producten:
Naast dit exclusieve stukje brood, biedt Venkel nog veel meer verse homemade producten. Zo maken zij zelf hun hazelnotenmelk en amandelmelk. Brownies, muffins en andere ‘gebakjes’ zijn ook freshly made!

Onbeperkt kraanwater met citroen:
Water is het grootste cadeau voor ons lichaam en daarom krijgen we dit bij Venkel ook cadeau! Er staat namelijk een kraan met karaffen vazen en citroentjes om onbeperkt te vullen. Een groot pluspunt!

Mijn favorieten:
Ik heb het een en ander mogen proberen en ik moet zeggen dat het allemaal ontzettend lekker was. Het enige nadeel is dat ik niet altijd wist of ook alles suikervrij was (vanwege mijn suikervrije leefstijl), maar dit kon ik uiteraard wel navragen. Er worden wel wat gerechten gezoet, maar dan uitsluitend en alleen met oerzoet. Waarom oerzoet? Dit vanwege de nog aanwezige mineralen en vitaminen, aldus Venkel. Mijn favorieten?

  • Homemade quinoa brood & humus
  • Smoothie amandel-chocolademelk met o.a. appel en avocado
  • Homemade Chai latte met homemade amandelmelk
  • Sarada maaltijdsalade met sashimi

Venkel vind je op de Albert Cuypstraat 22 in Amsterdam. Voor meer informatie zie: www.venkelsalades.nl

Ben jij al ooit bij Venkel geweest? En heb jij nog gezonde hotspot-tips voor mij om te bezoeken? Ik zou het heel leuk vinden om wat van je te horen! 

groet121
0 likes Reviews # , , , ,
Share: / / /

2 thoughts on “Review saladebar Venkel Amsterdam

  1. Rilana schreef:

    Ik ben er nog nooit geweest, ik wil nu wel eens een kijkje gaan nemen! 🙂

  2. Natural Answer schreef:

    De volgende keer dat ik in Amsterdam ben gaan we zeker lunchen daar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close