11 december 2015

Blauwe bessentaart (4 ingrediënten)

Blauwe bessentaart (4 ingrediënten)
HEALTHY SNACK | BLAUWE BESSENTAART
Deze blauwe bessentaart is verry berry good! Je doet er namelijk goed aan om regelmatig blauwe bessen aan je voedingspatroon toe te voegen, want wist je dat dit kleine besje over grote gezondheidskrachten beschikt? De blauwe bes staat vooral bekend om zijn krachtige antioxidantfunctie en dat is niet het enigste! Naast de vele vitamines, mineralen en aminozuren werkt de blauwe bes intern ontsmettend en ontgiftend. Wat is dan een lekker en gezond recept met blauwe bessen? Deze blauwe bessentaart, gemaakt van noten en cacao! Het is een rauwe taart wat betekent dat je de taart niet bakt. Hierdoor is de bessentaart gemakkelijk en snel te bereiden voor iedereen. Vegan, vrij van gluten, suiker en zuivel. Ideaal als gezond gebak op een feestje.
Deze gezonde blauwe bessentaart maak je gemakkelijk en snel met maar 4 ingrediënten! 

*Voor het maken van deze blauwe bessentaart heb je een blender en een cupcake vorm nodig. Heb je nu geen cupcake houder in huis? No panic! De cupcake houder dient namelijk als vormer van de rauwe bessentaartbodems, maar met een klein kommetje moet het ook lukken!

Recept blauwe bessentaart

(voor 2 blauwe bessentaartjes)

 • 50 gram amandelnoten
 • 100 gram blauwe bessen
 • 1,5 eetlepel rauwe cacao poeder
 • 4 geweekte dadels

Blauwe bessentaart-bodem:

 1. Leg de dadels van te voren minimaal een uurtje in lauw warm water om te weken (hierdoor worden ze zachter zodat het mengen beter lukt).
 2. Maal dan eerst met een blender de amandelnoten tot een fijn meel.
 3. Voeg hier dan de dadels en de cacao poeder aan toe en mix totdat er een licht plakkerig mengsel ontstaat.
 4. Verdeel dit door tweeën en schep het in 2 cupcake vormpjes.
 5. Vorm hiervan met je vingers een mooi ‘kuipje’. Druk bijvoorbeeld eerst het midden plat en werk zo naar buiten. Dit zijn de rauwe taartbodems.
 6. Zet de rauwe taartbodems dan voor ongeveer 20 minuten in de diepvries, zodat ze wat kunnen ‘opstijven’.

Blauwe bessentaart-vulling:

 1. Hiervoor mix je 100 gram blauwe bessen in een blender fijn en schept dit in de blauwe bessentaart-bodems.
 2. Eventueel kun je de bessentaart dan weer even terug in de vriezer zetten, zodat ook de vulling lekker fris is, maar je kunt hem ook meteen serveren. Geniet van deze gezonde blauwe bessentaart!
blauwe-bessen-taart-vegan

Variatietip:
Deze blauwe bessentaart kun je eventueel ook maken met losse blauwe bessen erin. Het blenden van de bessen zorgt ervoor dat er meer bessen in de bessentaart bodem passen. Ook kun je afwisselen met fruit, kijk maar eens naar deze suikervrije chocolade aardbeien taartjes!

Cherry’s choice: 

 • Smaakt rauwe biologische amandelnoten @Jumbo
 • Biologische blauwe bessen @Albert Heijn
 • It’s Amazing biologischa rauwe cacao poeder @Ekoplaza
  *Cacao poeder is in iedere supermarkt te verkrijgen. Let wel goed op de kwaliteit. Een rauw en onbewerkt cacao poeder is het beste.
 • Biologische dadels @Ekoplaza
  *Dadels vindt je in iedere supermarkt.

Vond je dit een leuk recept en wil je verder op de hoogte gehouden worden van alle andere gemakkelijke gezondheid tips die nog gaan komen? Like KickstartYourHealth dan op Facebook of abonneer je op een e-mail kickstart-update via de homepagina. Benieuwd wat ik nu verder eet? Via Instagram geef ik je een dagelijkse kijk in mijn voedingspatroon!

Blauwe bessen zitten boordevol gezonde stoffen. Ze zijn zeer gunstig bij hart en vaatziekten, omdat blauwe bessen het cholesterol onder controle houdt. De echte ware gezondheidswinst van deze blauwe bes zit hem in de sterke antioxidantfunctie. Antioxidanten gaan veroudering en schade tegen. In ons lichaam vindt er dagelijkse oxidatie plaats, doordat we bijvoorbeeld simpelweg eten verbranden en het lichaam in zijn algemeenheid altijd aan de praat gehouden moet worden. Hierbij komen afvalstoffen vrij. Antioxidanten maken deze schadelijke stoffen onschadelijk. Dus ook al eet en leef je gezond, toch kun je niet helemaal voorkomen dat er schadelijke stoffen in het lichaam ontstaan. Taarten worden meestal gemaakt van meelsoorten waar gluten in verwerkt zitten. Deze bessentaart is gemaakt met echte amandelnoten waardoor ze een bron is van o.a. vitamine B, eiwitten en allerlei mineralen. Deze blauwe bessentaart is dus glutenvrij, maar ook suikervrij en zuivelrij. Een gezond snoepgoed! Ik hoop dat ik je met dit recept geïnspireerd hebt, laat je het me weten? 

groetjess2
0 likes Healthy snacks # , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

One thought on “Blauwe bessentaart (4 ingrediënten)

 1. Mariska schreef:

  Dit is dan nog best gezond, of niet? Dadels schijnen ook erg goed voor je te zijn! Leuk recept, zeker een poging waard 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close