29 januari 2016

Rauwe notentaart met peer & geitenkaas

Rauwe notentaart met peer & geitenkaas
HEALTHY SNACK | RAUWE NOTENTAART MET PEER EN GEITENKAAS 
Ik ben dol op rauwe taartrecepten. Niet alleen zijn ze gemakkelijk en snel te bereiden, maar ook nog eens super gezond. Een rauw taartje wordt namelijk niet verhit, hierdoor blijven alle nutriënten van de gebruikte ingrediënten 100% intact. Na het succes van de rauwe chocolade aardbeientaartjes en rauwe blauwe bessentaartjes, werd het tijd voor een wat hartig taart recept. Deze rauwe notentaart beleg ik met peer en geitenkaas!
Gezond snoepen met dit gemakkelijke rauw notentaartje met peer en geitenkaas! 

*Voor het maken van de rauwe notentaart bodems heb je een blender en een cupcake vorm nodig. De cupcake houder dient namelijk als taart-vormer van de notentaart bodems. Geen cupcake houder in huis? No panic, met een klein kommetje moet het ook lukken.

Rauwe notentaart met peer en geitenkaas

(voor 2 rauwe notentaartjes)

 • 40 gram walnoten
 • 4 geweekte dadels
 • 2 geitenkaas schijfjes
 • 1 peer
 • Optioneel: balsamico azijn
 1. Eerst maak je de rauwe notentaartbodems. Hiervoor mix je met behulp van een blender de walnoten tot een fijn meel.
 2. Voeg hier vervolgens de geweekte dadels aan toe en mix nogmaals totdat er een licht plakkerig mengsel ontstaat.
 3. Verdeel dit door tweeën en schep het in 2 cupcake vormpjes.
 4. Vorm hiervan met je vingers een mooi ‘kuipje’. Hoe je dit het beste kunt doen, is door met je vingers het mengsel in het midden van de cupcake plat te drukken, er ontstaat dan vanzelf een platte bodem en al lichte opstaande rand. Maak de randjes verder compleet.
 5. Zet de rauwe notentaartbodems dan voor ongeveer 20 minuten in de diepvries. Dit, zodat ze wat kunnen ‘opstijven’.
 6. Ondertussen kun je de peer snijden en de geitenkaas-schijfjes klaarleggen.
 7. Haal de rauwe taart bodems dan uit de cupcake houder en vul ze met een schijfje geitenkaas waarop je vervolgens gesneden stukjes peer legt.
 8. Serveer eventueel met een scheutje balsamico azijn en geniet van deze rauwe notentaartjes met peer en geitenkaas.
Peer geitenkaas taart

Cherry’s choice:

 • Biologische walnoten @Ekoplaza
 • Biologische gedroogde dadels @Ekoplaza
 • Biologische geitenkaas @Ekoplaza
  *Geitenkaas kun je in iedere supermarkt vinden.
 • Biologische peer @Albert Heijn

Producten gemaakt van koemelk zijn zwaarder te verteren dan producten gemaakt van geitenmelk. Qua samenstelling van het aminozuur lijkt de zuivel van de geit meer op de menselijke lichaamsopbouw. Geitenmelk-producten benaderen ook meer het eiwitprofiel van moedermelk dan koemelk. Koemelk bevat onder meer het type eiwit A1 betacaseine dat moeilijk te verteren is en niet voorkomt in geitenzuivel. Daarnaast heeft geitenmelk een hoger gehalten aan gemakkelijke afbreekbare korte en middellange vetzuurketens. Dit betekent dat het dus lichter verteerbaar is. De mineralen calcium, magnesium, ijzer, zink, koper en selenium, maar ook fosfor, nemen we beter op uit geitenzuivel dan koemelk. Zuivel van geit bevat echter wel, net als koemelkzuivel, lactose. Kaas schijnt ook een goede bron van vitamine A en D te zijn. Deze rauwe notentaartjes met peer en geitenkaas zijn dus licht verteerbaar. Doordat ze gemaakt zijn van noten i.p.v. meel zijn de taartjes glutenvrij. Als gezond zoetmiddel gebruikte ik volledige dadels, dus vrij van geraffineerde suikers! Een gezond snoepgoed. Ik hoop dat ik je met dit recept geïnspireerd heb. 

Vond je dit een leuk recept? Positief verspreiden mag! En ben je nu benieuwd hoe mijn eetpatroon er verder uitziet? Via Instagram geef ik je een dagelijkse kijk in mijn voedingspatroon. Ik laat je zien dat gezond eten absoluut niet duur, moeilijk en vervelend hoeft te zijn. Ik leg je uit waarom ik zo eet en wat de bijbehorende recepten zijn.

groetjess2
0 likes Healthy snacks # , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

2 thoughts on “Rauwe notentaart met peer & geitenkaas

 1. Reshma schreef:

  Ziet er lekker uit!

  1. Dankjewel Reshma, leuk dat je op mijn blog was 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close