27 februari 2017

Rauwe gezonde snickers (vegan, glutenvrij, suikervrij)

Rauwe gezonde snickers (vegan, glutenvrij, suikervrij)

GEZOND ALTERNATIEF | RAUWE GEZONDE SNICKERS 

Een recept voor gezonde snickers, dus snicker liefhebbers opgelet! Zelf snickers maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Deze hele snicker bevat 7 ingrediënten en omdat het rauwe snickers zijn, hoef je ze niet af te bakken, alleen in te vriezen. Oke, hooguit de chocolade te smelten maar thats it! Doordat de snickers rauw zijn blijven alle voedingsstoffen behouden en zijn ze ook nog eens lang houdbaar. Ik maakte deze snickers uitsluitend met pure voedzame pure ingrediënten zoals dadels, chocolade en noten. Omdat pinda’s veel verzadigd vet bevatten, heb ik ervoor gekozen om de snickers vooral op basis van cashewnoten te maken. Deze gezonde snicker variant is glutenvrij, zuivelvrij, vegan en vrij van geraffineerde suikers (alleen pure dadels).
Gezonde snickers maak je eenvoudig en snel met maar 7 ingrediënten! 

Recept rauwe gezonde snickers

(voor 6 snickers)

Benodigdheden:
 • Blender
 • Bakblik
Ingrediënten snicker bodem:  
 • 100 gram havermoutvlokken
 • 6 eetlepels cashewpasta
 • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
Ingrediënten snicker karamel laag: 
 • 10 geweekte gedroogde dadels
  of verse dadels
 • 4 eetlepels water
 • Handje pinda’s
 • Optioneel: snufje vanille poeder
Ingrediënten chocolade topping laag:
 • 80 gram pure chocolade
Bereidingswijze gezonde snickers:
 1. Snickerbodem: vermaal eerst apart de havermoutvlokken in een blender tot fijn meel.
 2. Voeg dan de cashewboter en gesmolten kokosolie toe en vermaal nogmaals.
 3. Neem het bakblik voor je en druk het ‘snickerbodem beslag’ plat in het bakblik en zet het in de vriezer.
 4. Snicker karamel laag: stop de dadels samen met een snufje vanille poeder in een blender en maal dit tot een glad beslag. Voeg hierbij langzamerhand de eetlepels water toe totdat de karamel een gladde plakkerige structuur krijgt.
 5. Neem dan het bakblik terug uit de vriezer en smeer de karamel laag bovenop de snickerbodem. Stop er dan nog wat pinda’s in en plaats het bakblik voor minimaal 15 minuten terug in de vriezer.
 6. Snicker repen: snijdt vervolgens in het bakblik de snicker repen en bestrijk eventueel nog met een gewenste hoeveelheid gesmolten chocolade. Enjoy!
vegan-gezonde-snickers
Houdbaarheid gezonde snickers: 

Deze snickers zijn vegan, dat betekent dat ze zonder enige dierlijke producten bereidt zijn. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor snelle bederving en kunnen de snickers in de koeling ruim een maand bewaard blijven. Het beste is om de snickers in een trommeltje in de koelkast te bewaren. Verpak je ze niet, dan zal de kleur van de snickerbodem wat afnemen. Ze gaan er dan als het ware minder fris uitzien maar de smaak blijft daarentegen nog wel goed!

Boodschappenlijstje gezonde snickers: 
 • Rosies glutenvrije havermoutvlokken @G&W
  *Hoef je niet perse glutenvrij? Dan kun je ook gewoon de havermoutvlokken van de Albert Heijn nemen.
 • TerraSana cashewpasta @Ekoplaza
  *Je kunt ook losse cashewnoten kopen en hiervan zelf een notenpasta maken. Gebruik dit amandelpasta recept als richtlijn.
 • Amanprana kokosolie @Ekoplaza
  *Iedere kokosolie volstaat.
 • Gedroogde dadels @Albert Heijn
 • Vanille poeder @Ekoplaza
  *Ook te verkrijgen bij de gewone supermarkt.
 • Vivani 99% chocolade @Ekoplaza
  *Let op dat je een pure variant neemt. In de gewone supermarkt heb ik geen pure suikervrije chocolade gevonden.
 • Biologische pinda’s @Ekoplaza
  *Pinda’s zijn uiteraard ook te verkrijgen bij de gewone supermarkt.
rauwe gezonde snickers vegan suikervrij
Voedingsadvies:

Een pinda is botanisch gezien eigenlijk geen noot, maar een peulvrucht. Pinda’s bevatten behoorlijk veel verzadigd vet, als in het onstekingsbevorende vetzuur, en veel koolhydraten. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om de snickers op basis van cashewnoten te bereiden. Niet alleen zijn de snickers suikervrij en glutenvrij gemaakt, maar hierdoor ook veel voedzamer. Cashewnoten bevatten namelijk veel B-vitaminen, mineralen en in vergelijking met pinda’s bevatten zij veel meer onstekingsremmende vetzuren (gezonde vetten). Let er goed op dat je voor de chocolade een pure cacao versie kiest. De chocolade repen van Vivani 99% bestaat voor 99% uit cacao en 1% uit cacao boter. Persoonlijk vind ik dat er geen gesuikerde chocolade laag nodig is, want de snicker karamellaag geeft je net dat zoete smaakje waardoor het hele geheel van de snicker perfect in balans is. Toch blijft dit een soort van snoepgoed, dus geniet met mate!

groetjess2

 

 

0 likes Healthy snacks , Healthy switch # , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

8 thoughts on “Rauwe gezonde snickers (vegan, glutenvrij, suikervrij)

 1. Sterre schreef:

  Hartstikke leuk maar waar ik me altijd aan irriteer zijn 2 dingen:
  – het feit dat je je blauw betaalt aan de boodschappen
  – het feit dat ik als dorpsmeisje naar 10 verschillende winkels moet -goed, 4 dan- om alle ingrediënten bij elkaar te vinden

  Dus, ben heel benieuwd naar een makkelijker tevens gezond recept.

  1. Hi Sterre, ik begrijp je reactie. Het boodschappenlijstje is mijn productkeuze geweest, maar jij bepaalt altijd nog zelf of je dezelfde merken neemt. Ik kan er verder vrij weinig aandoen dat niet alle supermarkten bijvoorbeeld een cashewnoten pasta in het assortiment hebben zitten. De Dirk heeft het wel en die is echt heel betaalbaar. Je kan in plaats van de cashewnotenpasta ook pindakaas nemen als je dat gemakkelijker vind en meer betaalbaar voor je is. Dan kun je de overige ingrediënten allemaal bij de Albert Heijn halen. De havervlokken hoef je ook alleen glutenvrij te kopen wanneer je een glutenallergie hebt, anders kun je ook de gewone nemen van de supermarkt. Ik hoop dat dit wat helpt?

 2. Astrid Bakermans schreef:

  gisteren de snickers gemaakt, ze zijn echt heel erg lekker. stilt ook goed je lekkere honger

  1. Super leuk om te horen Astrid! Bedankt voor je berichtje 🙂 Ik vind ze ook heel voedzaam.

 3. Inge schreef:

  Vivani 99 procent kan ik niet vinden via ekoplaza!

  1. Op de site niet, inderdaad dat klopt, maar wel echt in de winkel. Althans bij de Ekoplaza in Haarlem wel 🙂

 4. Antoinette schreef:

  Ik heb de snickers gemaakt. Erg lekker. Alleen de bodem blijft erg zacht. Ze hebben in de vriezer gestaan en staan nu in de koelkast op de koudste plek.
  Hoe kan ik dit oplossen?

  1. Hi Antoinette, goed dat je contact opneemt. De bodem is ook een zachte bodem, zodra de snickers volledig ontdooid zijn. De kokosolie houdt de bodem bij elkaar en de overige ingrediënten zijn ook zachte ingrediënten. Het in de vriezer stoppen zorgt ervoor dat de lagen die je op de snickerbodem maakt blijven ‘plakken’. Ik hoop dat dit helpt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close