27 mei 2015

Rauwe chocolade aardbeientaartjes (vegan)

Rauwe chocolade aardbeientaartjes (vegan)
HEALTHY SNACK | RAUWE CHOCOLADE AARDBEIENTAARTJES 
Ik daagde mezelf uit om een eenvoudig recept voor een gezonde rauwe chocolade taart te bedenken, want de meeste rauwe taart recepten zijn vaak ingewikkeld en bevatten veel ingrediënten. Met succes toverde ik uit slechts 3 ingrediënten deze gezonde, rauwe chocolade taart bodems. Ontzettend lekker, gezond en ook nog eens super eenvoudig! Geen ingewikkelde kookkunsten, gewoon mixen en vormen. En wanneer je deze rauwe chocolade taartjes vult met aardbeien, ben je helemaal verkocht. Nee, echt je moet deze chocolade aardbeien taartjes echt even proberen, want wist je dat ik hiermee een prijs gewonnen heb? Deze chocolade aardbeientaartjes zijn glutenvrij, suikervrij en vegan.
Gezond snoepen met deze rauwe chocolade aardbeientaartjes gemaakt van amandelnoten, dadels, cacao en aardbeien. 

*Voor het maken van een rauw taart heb je een blender en een cupcake vorm nodig. De cupcake houder dient namelijk als vormer van de chocolade taartbodems. Geen cupcake houder in huis? Geen paniek, want met een klein kommetje moet het ook lukken!

Rauwe chocolade aardbeien taartjes

(voor 2 rauwe chocolade aardbeientaartjes)

  • 4 dadels (geweekt in water)
  • 50 gram amandelnoten
  • 1,5 eetlepel rauwe cacao poeder
  • 6 a 8 aardbeien
  1. Eerst maak je de suikervrije chocolade taartbodems. Hiervoor mix je met behulp van een blender de amandelnoten tot een fijn meel.
  2. Voeg hier vervolgens de dadels en de cacao poeder aan toe en mix nogmaals totdat er een licht plakkerig mengsel ontstaat.
  3. Verdeel dit door tweeën en schep het in 2 cupcake vormpjes.
  4. Vorm van het mengsel met je vingers een mooi ‘kuipje’. Hoe je dit het beste kunt doen? Druk het mengsel in het midden van de cupcake plat met je vingers, er ontstaat dan vanzelf een platte bodem en een lichte opstaande rand. Maak de randjes verder compleet en de rauwe chocolade taartbodems zijn klaar.
  5. Zet de rauwe taartbodems dan voor ongeveer 20 minuten in de diepvries. Dit, zodat ze wat kunnen ‘opstijven’.
  6. Ondertussen kun je de aardbeien wassen en deze in kleine stukjes snijden.
  7. Haal de rauwe chocolade taartbodems dan uit de cupcake houder door ze via de onderkant omhoog te drukken. Vul de taartbodems dan met de gesneden aardbeien en serveer ze eventueel met een blaadje munt. Geniet van deze gemakkelijke rauwe chocolade aardbeientaartjes!

Serveertip: serveer de rauwe chocolade aardbeientaartjes als gezond gebak op een verjaardag/feestje of verras je Valentijn ermee!

Boodschappenlijstje gezonde chocolade aardbeien taartjes: 
  • Biologische dadels @Ekoplaza
  • Biologische amandelnoten @Ekoplaza
  • It’s amazing rauwe cacao poeder @Ekoplaza
  • Biologische aardbeien @Ekoplaza

chocolade-aardbeien-taartjes

Voedingsadvies:

Wie is er nu niet gek op chocolade? Ik althans wel! De grondstof van chocolade is cacao en cacao bevat veel goede vitamines en mineralen. Cacao is dus van nature een gezonde stof. Echter wordt chocolade ongezond gemaakt door de toevoeging van geraffineerde suikers en andere kunstmatige stoffen. Deze rauwe chocolade aardbeientaartjes bestaan uitsluitend uit pure ingredienten en worden gezoet met volledige dadels. Ze zijn dus vrij van geraffineerde suikers! Een gemakkelijk en gezond recept die iedereen eenvoudig in eigen keuken kan bereiden. En niet alleen gemakkelijk te maken, maar vooral ook heel gezond. Dit, omdat een rauwe taart niet verhit wordt waardoor het al zijn nutriënten van zijn ingrediënten behoudt. Je kunt wel stellen dat deze rauwe chocolade taartjes dus een gezond snoepgoed zijn. Alle goede vitamines en mineralen uit de amandelen, cacao en dadels blijven intact. Voeg daar dan nog eens verse aardbeien aan toe en je hebt een gezonde verantwoorde snack. Met dit rauw taart recept wil ik je laten zien dat gezonde keuzes zoals deze dus absoluut niet moeilijk, onsmakelijk of duur zijn. Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb.

groetjess2
0 likes Healthy snacks # , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

35 thoughts on “Rauwe chocolade aardbeientaartjes (vegan)

  1. kevin schreef:

    Deze zijn echt heerlijk, gister kunnen proeven!
    Echt een aanrader en simple te maken ook..

    1. Haha jij was mijn eerste testpersoon en gelukkig viel hij goed in de smaak! 😀 Dankjewel!

  2. Daan en Gees schreef:

    klinkt erg lekker, leuk idee voor de zomer (nu nog een beetje zon erbij ?)

    1. Haha dat maakt het dan helemaal compleet 😀 Bedankt voor jullie berichtje!

  3. Lena schreef:

    Ik ben sinds kort al vegetarisch, maar zou na een tijd ook willen overschakelen naar veganisme 🙂 Maar omdat ik hier nog bijna niets over weet en geen recepten ken, ben ik ze aan het bundelen. Deze komt er alvast bij 😉
    x, Lena

    1. Wat goed, lijkt me ook een uitdaging en leuk te horen dat je mijn receptje hiervoor nomineert! Hoop er nog veel meer te maken 🙂 Liefs!

  4. Jamey schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit zeg!

  5. Nikki schreef:

    Mijn ervaring met dadels en een blender daar word ik niet heel erg blij van.. voeg je ook water toe aan de mix om het blenden wat makkelijker te maken en de blender niet te overhitten?

    1. Dan is het voor jou verstandig om de dadels vooraf te weken. Hiervoor neem je een klein kommetje, leg de dadels erin en vul met wat water zodat alle dadels nat zijn, laat dan een nachtje staan. Ik heb zelf een krachtige blender (850w) en die doet het prima met dadels 🙂 succes!!

  6. Ina schreef:

    Ziet er heerlijk uit 🙂
    In het recept staat 20 minuten in de vriezer, wat als ik er een heleboel tegelijk wil maken. En wil ze e.v.t. volgende dag serveren maakt het dan uit of ze veel langer in de vriezer staan?

    1. Dankje Ina! Ik doe ze inderdaad voor ong. 20 minuten in de vriezer, zodat het gebakje een iets steviger structuur krijgt. Als je ze een dag van te voren wil maken zou ik je adviseren ze misschien beter in de koelkast te zetten. Ik weet niet wat het doet als ze een dag in de vriezer staan, of ze dan echt ‘bevriezen’? Gewoon even uitproberen anders 🙂 Ik ben benieuwd of dit een goede oplossing is. Heel veel succes! Liefs, Cherry.

  7. Jenny schreef:

    Dit kan denk ik ook met amandelmeel? Lijkt mij (nog) eenvoudiger…

    1. Hi Jenny, dat zou denk ik ook wel kunnen. Heb die vraag ook al meerdere keren gekregen hihi maar door de gemalen amandelen krijg je wel meer een crispy bite en dat vind ik wel heel lekker in dit gebakje. Je kunt het natuurlijk gewoon eens proberen! Ben dan wel heel benieuwd naar jouw ervaring 🙂 Liefs.

    2. Jose schreef:

      Ja ik heb het met amandelmeel gemaakt.
      Was heerlijk!!Je kan er ook ander fruit op doen.

  8. Wauw, dat klinkt echt heerlijk! Ik ga het binnenkort zeker een keertje maken. Ik vind het altijd fijn als er maar weinig ingrediënten voor nodig zijn.

    1. Leuk!! Ja, fijn he dat maakt het zo lekker overzichtelijk en gemakkelijk. En dat is ook waar ik voor ga 😀 Liefs.

  9. Martine schreef:

    deze taartjes zijn overheerlijk… echt iets om te serveren in onze B&B 🙂

    1. Hee Martine, wat leuk! Wat is je B&B? Ik neem dat ik dan wel een keertje bij jullie op het gebak mag komen? 😉 Haha…

  10. Iep schreef:

    Hhhm, het ziet er iig heel lekker uit! De moeite waard om eens te proberen!
    Leuk!
    Liefs Iep

  11. Natalie schreef:

    Na de diepvries blijft het uit elkaar vallen. Wat doe ik verkeerd?
    Groetjes Natalie

    1. Hi Natalie, goed dat je je vraag stelt! Druk je het ‘deeg’ wel goed in de cupcake vorm aan? Zodat het deeg een compact geheel vormt? Als het deeg bij je niet plakkend genoeg is, dan kun je er ook wat druppeltjes water aan toevoegen. Laat je me weten of deze tips je geholpen hebben? Ik hoop het wel. Succes!

  12. Machteld schreef:

    Oooh, dit lijkt me lekker zeg!! Ga ik zeker maken. Als je gedroogde vijgen gebruikt, neem je dan ook 4 of meer??

    1. Hi Machteld, ik heb hem zelf nog nooit met vijgen gemaakt dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen… Gewoon lekker uitproberen 🙂 Hopelijk lukt het! Liefs.

  13. Machteld schreef:

    Ooh sorry, ik bedoel dadels… Heb jij verse of gedroogde dadels gebruikt?

    1. Oh hihi, gedroogde dadels 🙂 maar volgens mij kan het gewoon met beide! Succes 😀

  14. Brigitte schreef:

    Ik heb genoten van dit taartje, wat een droom met zo weinig ingrediënten! Daar word ik blij van! Ik heb geen blender gebruikt omdat ik nog amandelmeel in de kast had staan. Met de hand heb ik het gemixt en tot een mooi deeg gekneed! Ging prima! Nu nog een keer echte amandelen in de blender proberen voor de bite!

    1. Hi Brigitte, wat ontzettend leuk om jouw enthousiasme over dit recept te lezen. Dankje voor je bericht! Laat het je smaken 😀 Liefs.

  15. JC from Holland schreef:

    WOW, wat ziet dat er lekker uit! het is dat ik niet zo’n keukenprinses ben maar anders ging ik het maken, dit past precies in mijn suikervrije dieet.

    1. Dankje 🙂 maar JUIST omdat je geen keukenprinses bent, kun je dit maken 😀 Het is echt super gemakkelijk en natuurlijk lekker! hihi

  16. SevSev schreef:

    Hoi, deze ga ik vanavond uitproberen. Maar zou ik ook walnoten ipv dadels kunnen gebruiken? Groetjes,

    1. Leuk te horen! Bedoel je ipv de amandelnoten? Dat kan namelijk wel, maar de dadels maken de taartjes bindend en zoet. Als je de dadels wil weglaten dan zou ik er een drupje water bij doen of honing om de structuur bindend te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Close