13 mei 2017

Rauwe cheesecakes van mango (vegan, glutenvrij, suikervrij)

Rauwe cheesecakes van mango (vegan, glutenvrij, suikervrij)
GEZOND TUSSENDOORTJE | RAUWE CHEESECAKES VAN MANGO
Er zijn al heel wat rauwe taartrecepten voorbij gekomen, waaronder één met aardbei, blauwe bessen,  bramen, peer en zelf speculaas, maar nog nooit met mango. Hoog tijd dus voor deze tropische variant! Deze rauwe cheesecakes op basis van mango maak je eenvoudig en snel met 8 ingrediënten. Alhoewel het originele cheesecake recept gemaakt wordt van kaas, zijn deze cheesecakes zonder kaas bereidt. Hoe dan? Ik vervang de kaas voor cashewnoten, want wist je dat je van cashewnoten een romige crème kan maken, of wel notenpasta? Dit leent zich dan ook perfect voor een gezonde voedzame cheesecake vulling.
Rauwe cheesecakes van mango, kokos, amandelmeel, dadels, cashewboter en citroen. 

Rauwe cheesecakes van mango

(halve bakblik a 5 cheesecake repen)

Benodigdheden:
  • Blender
  • Bakblik (30×7)
Amandel-kokos cheesecake bodem:
  • 80 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosrasp
  • 4 dadels
Mango cheesecake vulling:
  • 1 mango
  • 50 gram kokoscreme
  • 3 eetlepels cashewboter
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 a 2 theelepels rasp van citroenschil
Bereidingswijze rauwe mango cheesecakes: 
  1. Cheesecakebodem: blend de amandelmeel samen met de dadels en kokosrasp tot een fijn beslag. Vorm hiervan één grote bal en druk de bodem met behulp van de bolle kant van een lepel plat in het bakblik (gebruik de helft van het bakblik!). Plaats dan in de vriezer.
  2. Cheesecake vulling: schil de mango en snijd hem in kleine stukjes. Stop vervolgens alle ingrediënten van de cheesecake vulling in de blender en maal fijn. Haal het bakblik met de cheesecake bodems uit de vriezer, verdeel de cheesecake vulling over cheesecake bodems en zet de mango cheesecakes dan opnieuw voor minimaal 2 uur in de diepvries.
  3. Serveer en garneer eventueel met kokosrasp, schijfjes citroen en muntbladeren.
rauwe cheesecakes van mango
Houdbaarheid: 
Deze rauwe cheesecakes zijn ruim 2 maanden houdbaar in de vriezer. Je kunt de cheesecakes voor het nuttigen in de koelkast of gewoonweg op je keukenblad laten ontdooien.
rauwe cheesecakes van mango
Boodschappenlijstje rauwe mango cheesecakes ala Cherry:
  • Smaakt biologisch amandelmeel @Albert Heijn
  • Smaakt biologisch kokosrasp @Albert Heijn
  • Biologische gedroogde dadels @Albert Heijn
  • Mango @Albert Heijn
  • Kokoscreme Go-Tan @Albert Heijn
  • Biologische citroen @Albert Heijn
  • Cashewboter @Dirk
  • Aman Prana biologische kokosolie @Ekoplaza
Voedingsadvies: 

Het voordeel van een cheesecake op basis van cashewnoten, is dat het daarmee niet alleen een bron is van gezonde eiwitten, maar vooral ook van B-vitaminen, verschillende mineralen en gezonde vetzuren. Deze mango cheesecakes zitten boordevol gezonde voedingsstoffen en doordat ze niet verhit worden, behoudt het daadwerkelijk ook al zijn nutriënten. Dit is de reden waarom ik een groot fan ben van rauwe taartrecepten. 

0 likes Healthy snacks # , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Close