18 september 2016

Rauwe cheesecakes (basisrecept)

Rauwe cheesecakes (basisrecept)
GEZONDE SNACK | BASISRECEPT RAUWE CHEESECAKES
Er zijn al een aantal rauwe taartrecepten voorbij gekomen, maar nog nooit heb ik een gemakkelijk en gezond recept voor rauwe cheesecakes bedacht. Nou, dat werd dan ook eens tijd en daar is ie dan hoor. Een gemakkelijk, betaalbaar en natuurlijk basisrecept voor rauwe cheesecakes! Een basisrecept waarmee je alle kanten op kan. En alhoewel het originele cheesecake recept gemaakt wordt van kaas, zijn deze cheesecakes zonder kaas bereidt. Hoe dan? Ik vervang de kaas voor cashewnoten, want wist je dat je van cashewnoten een romige crème kan maken, of wel notenpasta? Dit leent zich dan ook perfect voor een gezonde voedzame cheesecake vulling. Op deze manier zijn de cheesecakes lactosevrij, vegan, glutenvrij en suikervrij (enkel licht gezoet met volledige dadels).
Een gemakkelijk basis recept voor gezonde cheesecakes van 5 ingrediënten. 

* Voor het maken van deze rauwe cheeseakes heb je een blender en een cupcake houder nodig. Geen cupcake houder in huis? Gebruik dan kleine glaasjes!

 

Rauwe cheesecake recept van bramen

(3x rauwe cheesecake)

Cheesecake bodem:

 • 50 gram amandelnoten
 • 4 dadels

Cheesecake vulling:

 • 100-150 gram bramen (of een ander fruitsoort)
 • 50 gram cashewnoten
 • 5 eetlepel kokosmelk (of citroensap)
 1. Voorbereiding: leg de cashewnoten en de dadels (geldt alleen voor gedroogde dadels) voor minimaal een uur in lauwwarm water om te wellen (zacht worden).
 2. Cheesecakebodem: blend de amandelnoten samen met de dadels fijn. Vorm hiervan drie balletjes, verdeel dit over drie cupcake-vormpjes en druk het plat. Plaats ze dan in de vriezer.
 3. Cheesecake vulling: stop alle ingrediënten van de cheesecake vulling in de blender en maal fijn. Haal de cupcake houder met de cheesecake bodems uit de vriezer, verdeel de cheesecake vulling over de drie cheesecake bodems en zet de cheesecakes dan opnieuw voor minimaal 15 minuten in de diepvries.
 4. Serveer en garneer eventueel met gesmolten chocolade van pure cacao en wat kokosrasp.

 

rauwe cheesecakes van bramen

Variatietip: 
Het gaat hier om een basis recept voor gezonde rauwe cheesecakes en dat betekent dus dat je met de ingrediënten kunt afwisselen. Varieer eindeloos met de verschillende fruitsoorten en verschillende nootsoorten voor de bodem. Het enige wat voor de rauwe cheesecake altijd gelijk blijft, zijn de cashewnoten die basis vormen voor de cheesecake vulling en dat de bodemingredienten goed aan elkaar blijven plakken. Niet alleen zijn dadels hiervoor geschikt, maar ook bijvoorbeeld rozijnen of gedroogd fruit zoals abrikozen. De kokosmelk in de cheesecake zorgt ervoor dat de cheesecake vulling luchtig wordt. Uiteraard kun je de kokosmelk ook vervangen met de verschillende koemelk vervangers of met verse citroensap!

Houdbaarheid: 
Deze rauwe cheesecakes zijn in de koelkast maximaal een week houdbaar. In de vriezer kun je ze natuurlijk wel langer bewaren. Je kunt de cheesecakes dan voor het nuttigen in de koelkast laten ontdooien.

gezonde-cheesecakes-met-bramen

Cherry’s choice:

 • Biologische amandelnoten @Ekoplaza
 • Biologische gedroogde dadels @Ekoplaza
 • Biologische bramen @Ekoplaza
 • Biologische cashewnoten @Ekoplaza
 • Biologische kokosmelk van Amaizin @Ekoplaza

Een cheesecake hoeft dus niet perse uit kaas te bestaan en hiermee kunnen mensen met een lactose intolerantie of een dierlijk-zuivelallergie toch nog genieten van een heerlijke gezonde allergie vrije cheesecakes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lactosevrije kaas te nemen, maar het voordeel van een cheesecake op basis van cashewnoten, is dat het niet alleen een bron is van gezonde eiwitten, maar ook van vitaminen (vooral B-vitaminen), mineralen en gezonde vetzuren! In deze cheesecake zitten boordevol gezonde voedingsstoffen en doordat ze niet verhit worden, behoudt het daadwerkelijk ook al zijn nutriënten. Dit is de reden waarom ik een groot fan ben van rauwe taartrecepten. De rauwe taartjes zijn snel klaar, omdat het gehele bak proces niet aan de orde komt. Let wel op; de cheesecakes zijn enorm vullend en ik raad je aan om het bij een te laten. Gezien er ook een smak aan eiwitten inzitten, een teveel aan eiwitten is namelijk schadelijk voor het lichaam. Ik hoop dat ik je met dit recept heb mogen inspireren.

groetjess2
0 likes Healthy snacks , Healthy switch # , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close