26 februari 2015

Natuurvoedingsadviseur & orthomoleculaire suppletie

Natuurvoedingsadviseur & orthomoleculaire suppletie
DIARY 
Als Bachelor of Social Work trad ik enthousiast de wijde wereld in om mensen te helpen bij hun psychische situatie. Echter merkte ik al vrij snel dat ik me tijdens mijn werk als verslavingsbehandelaar en casemanager in de ambulante psychiatrie, toch niet helemaal compleet voelde. Door mijn persoonlijke leefstijl-switch, ben ik er namelijk van overtuigd geraakt dat een goede psychische gezondheid samenhangt met een gezond voedings-en bewegingspatroon. Na enkele jaren zei ik dan ook mijn baan op en besloot ik mezelf bij te laten scholen!
Een zwaar depressieve client, die ontzettend slecht at en alleen maar op de bank zat. Daar hoort ook begeleiding in voeding en beweging bij! 

Een slecht voedingspatroon kan namelijk ook psychische klachten en gedragsproblemen in de hand werken. ‘Stiekem’ ondersteunde, motiveerde en stimuleerde ik mijn cliënten op dit gebied en ik zag wel degelijk verbeteringen die ik niet alleen met psychische hulp had kunnen bereiken! ‘Waarom slik je al 20 jaar dezelfde psychiatrische medicatie’? Al 20 jaar slikte een client van mij allerlei psychiatrische medicatie en eigenlijk wist ze niet eens te vertellen waarvoor en waarom precies. De aanleiding van mijn vraag, waren haar vele lichamelijke klachten als overgewicht, te hoge bloeddruk etc. 20 jaar geleden stond ze voor een moeilijke periode, maar die periode was voorbij en ze was stabiel. Was er eigenlijk nog wel reden voor medicatie? Ik zette haar aan het denken. Ze begon beter op haar voeding te letten en in overleg met haar arts begon ze met de medicatie-afbouw. Haar lichamelijke klachten verdwenen als sneeuw voor de zon! Ze wist niet dat ze zich nog gelukkiger kon voelen dan wat ze al deed. Prachtig, toch?

Goede voeding doet veel meer dan alleen het lichaam voorzien van brandstof! Het ondersteunt ook o.a. het lichaam bij verdedigings-, herstel- en andere processen.

De meeste mensen weten wel dat het lichaam voeding nodig heeft als een vorm van brandstof, zoals een auto benzine nodig heeft, maar daar blijft het dan vaak bij. Natuurlijk zijn er ook casussen waarvan de hersenen in een bepaalde mate disfunctioneel zijn er waar voeding, t.o.v. van medicatie, van minder invloed is. Ah fijn! Mijn passie voor het helpen van mensen is pas compleet wanneer ik hierin mijn passie voor een gezonde leefstijl kan integreren. Drie a vier jaar geleden ben ik zelf begonnen met mijn leefstijl-switch. Ik werd hierin strak begeleid en heb hierdoor ontzettend veel over de kracht van voeding geleerd. Tot op de dag van vandaag, bleef ik me hier dagelijks in verdiepen. Ik zag connecties met voeding en het psychisch functioneren. Ik wil mensen blijven helpen, maar dan wel op een holistische wijze. Daarom wil ik nu erg graag mijn passie en kunde naar een professioneel niveau brengen! Welke studie ik dan ga doen? De studie voor natuurvoedingsadviseur en orthomoleculaire suppletie! En vandaag ontving ik dan eindelijk mijn lespakket. Spannend!

Wish me luck?! 🙂

groet121
0 likes Diary
Share: / / /

17 thoughts on “Natuurvoedingsadviseur & orthomoleculaire suppletie

 1. mugs schreef:

  Heel veel success met de studie! Zet hem op

  1. Wat lief, dankje wel! 🙂

 2. Daphne schreef:

  Ik ben heel benieuwd hoe de studie je bevalt. Veel succes en hoop er meer over te lezen op je blog.

  1. Hoi Daphne, bedankt voor je lieve berichtje! Absoluut, o.a. daarvoor ga ik de studie volgen! 🙂 Ik heb jouw blogje ook even bekeken: leuk een gedeelde interesse zie ik 😀 Blog je allang? Liefs, Cherry.

 3. Shirley schreef:

  Ik weet zeker dat het je gaat lukken. Fijn om te zien dat je jezelf uit blijft dagen door nieuwe wegen te zoeken die bij je passen.

  1. Dankjewel Shirley! Tsja, wie niet waagt wie niet wint he! 😀

 4. Rowie schreef:

  Aaah super cherelle! Trots op je, ga zo door..succes!!

  1. Rowieee! Super lief, dankjewel! Denk je nog na over je gastblog functie! 😉

 5. Astrid schreef:

  Ik wens je veel succes. Ik heb mij 14 jaar geleden ook een aantal jaar goed ingelezen in de orthomoleculaire suppletie, maar dan voor mezelf. CVS. Dat is niet weg, maar ik voel me wel dagelijks beter dan daarvoor, door anders te gaan eten en goed bij te tanken qua suppletie. Lang verhaal, maar ik juich het toe dat je je erin gaat opleiden!

  Veel succes!

  1. Bedankt Astrid! Leuk dat je dit met me deelt en geweldig fijn dat jij er baat bij hebt!! Wat heb jij trouwens een leuke blognaam en een goed doel! Liefs, Cherry.

 6. Kim schreef:

  Wat goed dat je fit gaat doen! Ik ben zelf maatschappelijk werkster en ben het helemaal met jouw visie eens! Psst lijkt het kou niet leuk om gastblogger voor ons te worden? Dat je eens per maand je healthy kennis deelt op ons platform?

  1. Hoi Kim, wat bijzonder dat jij dezelfde mening deelt als maatschappelijk werkster! 🙂 Erg leuk dat je me daarvoor vraagt, ik mail je hierover even prive! Liefs

 7. Jantien schreef:

  Zo zouden er veel meer mensen werkzaam moeten zijn in de gezondheidszorg. Compliment voor jou! Ik verbaas me er steeds weer over dat er zoveel kinderen (maar ook volwassenen) gediagnosticeerd worden en er nooit wordt gevraag; ‘Mevrouw, meneer, wat krijgt u kind te eten?’ Zorgelijk!

  1. Hi Jantien, wat ontzettend lief, bedankt voor je compliment! Inderdaad, die vraag moeten ze eigenlijk standaard stellen bij de intakes! Ik ga me er hard voor maken 🙂

 8. Heleen schreef:

  Lijkt me heel interessant! Ik zag ook al een cursus die je via afstandsonderwijs kunt volgen. Ik zou het niet persé doen om hier mijn beroep van te maken, maar gewoon omdat het interessant is. Veel succes!

  1. Hi Heleen, klopt die heb je ook! Het is super interessant, bedankt voor je berichtje! 🙂

 9. Jimini schreef:

  Hi Cherry,

  Leuke blog heb je!

  Ik ben laatste tijd ook erg geïnteresseerd geraakt in (orthomolucaire) voeding, en wil hier wellicht ook een studie in volgen!

  Welke studie doe jij nu precies en waar? En heb je hiervoor geen vooropleiding/studie hoeven doen? (zoals voeding en diëtiek)

  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close