9 november 2014

Natuurlijke sportdrank (kokos ananas water)

Natuurlijke sportdrank (kokos ananas water)
HEALTHY DRINK | NATUURLIJKE SPORTDRANK 
Sporten is belangrijk voor onze gezondheid. Tijdens het sporten verbruiken we veel nutriënten en vocht en daarom is het belangrijk dat we deze z.s.m. aanvullen met een natuurlijke sportdrank. Ik maak geen gebruik van kant en klare sportdrankjes, omdat deze vaak voor het overgrote deel uit suiker bestaan en het lichaam eerder afbreekt dan herstelt. Mijn natuurlijke sportdrank maak ik daarom zelf met dit infused kokos ananas waterrecept. Vindt je kokoswater vies? Haak dan niet meteen af, want door de toevoeging van ananas en munt proef je de kokos bijna niet meer. 
Een natuurlijke sportdrank met natuurlijke vitaminen en mineralen!

Recept natuurlijke sportdrank

(op 1 liter kokoswater)

  • 1 liter kokoswater
  • 2 schijfjes verse ananas
  • 3 takjes muntbladeren
  1. Vul een kan of je sportles met kokoswater.
  2. Snijdt dan de ananas in schijfjes en daarna in kleine stukjes en voeg deze samen met de takjes munt aan je kokoswater.
  3. Plaats het voor minimaal anderhalf uur in de koelkast, zodat de ingrediënten goed met het kokoswater kunnen ‘infusen’.

Je sportdrankje is snel in elkaar geknutseld, maar het is helaas niet direct gebruiksklaar dus houdt hier rekening mee. Mocht je een slowjuicer in huis hebben, dan is het ook mogelijk om de ananas uit te persen tot ananassap. Op deze manier hoeft het kokoswater niet te infusen. Ook kun je eventueel de muntbladeren weglaten.

Kickstart-TV

Cherry’s choice:

  • Grace kokoswater @Jumbo
  • Verse biologische ananas @Ekoplaza
  • Biologische munt in pot @Albert Heijn

Een ‘gewone’ sportdrank bestaat voornamelijk uit kunstmatige stoffen en geraffineerde suiker, maar wist je dat het ook synthetische vitaminen en mineralen bevat? Tijdens het sporten is het belangrijk dat je veel drinkt, anders loop je de kans om uit te drogen. Sporten kost het lichaam veel vitaminen en mineralen en het drinken van water alleen, kan leiden tot mineralen tekort. Daarom is kokoswater een gezonde en natuurlijke sportdrank, want kokoswater vult de ‘verbruikte’ mineralen en vitaminen weer op een 100% natuurlijke wijze aan. Kokos kent heel veel gezondheidsbevorderende eigenschappen, maar kokoswater naturel smaakt niet heel erg lekker. Daarom bedacht ik dit infused kokoswater recept. Ananas is een geweldige gezonde zoetmaker. Het is een zoete vrucht die in tegenstelling tot de gewone ‘tafelsuiker’ geen dip na het eten met zich meebrengt, want wist je dat ananas een ware oppepper is voor je gemoedstoestand? Ananas bevat namelijk de neurotransmitter serotonine en tryptofaan, dit zijn natuurlijke stofjes die je stemming verbeteren. Genoeg redenen om dit gezonde sportdrankje uit te proberen, niet waar? Ik hoop dat ik je hiermee heb mogen inspireren. 

Vond je dit een leuk recept en wil je verder op de hoogte gehouden worden? Like KickstartYourHealth dan op Facebook of abonneer je op een e-mail kickstart-update via de homepagina.

Benieuwd hoe mijn eetpatroon er verder uitziet? Via Instagram geef ik je een dagelijkse kijk in mijn voedingspatroon. Ik laat je zien dat gezond eten absoluut niet duur, moeilijk en vervelend hoeft te zijn. Ik leg je uit waarom ik zo eet en wat de bijbehorende recepten zijn.

groetjess2
0 likes Healthy drinks # , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /
Close