22 september 2015

Gezonde zelfgemaakte kipnuggets

Gezonde zelfgemaakte kipnuggets
HEALTHY SWITCH | EEN GEZOND ALTERNATIEF VOOR KIPNUGGETS 
Kipnuggets zouden eigenlijk niets meer moeten zijn dan stukjes kip in een krokant laagje van meel. Toch vind je de kipnuggets niet op deze manier in de supermarkten of snackbars. Aan kipnuggets worden namelijk een hoop kunstmatige stoffen toegevoegd, ook suiker en over de kwaliteit van de kip valt natuurlijk ook nog wat te zeggen. Maar is het dan echt zo moeilijk? Nee absoluut niet, want na wat onderzoek en kookpogingen ontwikkelde ik een gemakkelijk, betaalbaar en puur recept voor het zelf maken van je eigen portie kipnuggets! Het voordeel van deze zelfgemaakte kipnuggets, is dat je zelf je eigen kipnugget smaak kunt creëren. En zoals altijd, is dit recept suikervrij en glutenvrij. Dus laat voortaan de kipnuggets van de snackbar of supermarkt maar lekker staan, want ik leer je nu hoe je je eigen gezonde kipnuggets kunt klaarmaken.
Gezonde zelfgemaakte kipnuggets van slechts 3 ingrediënten!  

Zelfgemaakte gezonde kipnuggets

(voor ong. 15 gezonde kipnuggets)

 • 600 gram kip
 • 1 ei
 • Havermoutvlokken
 1. Snijdt de kip in kleine kipnuggets stukjes.
 2. Breek een ei in een kommetje en roer deze goed door.
 3. Schud flink wat havermoutvlokken op een bord (dit worden de krokante kipnuggets-korstjes).
 4. Dip dan steeds ieder stukje kip in de ei en dan vervolgens in het bord met de havermoutvlokken. Zorg dat de havermoutvlokken de kip goed bedekken en blijf dit doen totdat alle kip op is. Zo blijf je dus ook de havermout ‘bijvullen’.
 5. Nu gaan we kipnuggets bakken. Hiervoor verwarm je een koekenpan met een flinke laag kokosolie. Zorg dat de kipnuggets eerst goed bedekt zijn met de kokosolie, zodat je ook een lekker krokant korstje krijgt. Bak dan de kipnuggets aan beide kanten goudbruin.
 6. Serveer de gezonde zelfgemaakte kipnuggets met een heerlijke, gezonde zoetzure chilisaus!

Variatie tip: 
Met dit basisrecept kun je echt alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld specifieke kruiden aan de kipnuggets toevoegen. Mocht je dit willen, dan is het handig om de kip eerst in kleine stukjes te snijden en dan met behulp van een blender het vlees fijn te malen. Op deze manier mengen de kruiden goed in het vlees. Draai er dan balletjes van, druk plat en ga dan weer volgens het recept verder te werk (dippen in ei, havermout en bakken). Je kunt ook andere meelsoorten voor dit recept gebruiken. Wees creatief en creëer je eigen kipnuggets smaaksensatie! Misschien is het ook wel lekker met kokosrasp?! Dat staat in ieder geval nog op mijn verlanglijstje! 

Zelfgemaakte-kipnuggets-met-3-ingredienten

Cherry’s choice:

 • Beter leven kippendij @Albert Heijn (kippendij is malser dan ‘gewone’ kip).
 • Biologisch ei @Albert Heijn
 • Biologische glutenvrije havermout @Ekoplaza

Dit kipnugget recept kan iedereen eenvoudig in eigen keuken uitvoeren. Het is simpel, gemakkelijk en betaalbaar. Het zelf maken van je eigen kipnuggets kost je 5 minuten, maar deze kleinere verandering maakt een groot verschil voor je lichaam. Kant en klare kipnuggets bevatten onbekende kunstmatige stoffen, worden gezoet en wat de kwaliteit is van de kip is onduidelijk. Neem het hef in eigen handen. Gezonde keuzes zoals deze zijn absoluut niet tijdrovend, moeilijk en onsmakelijk. Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb. Ik zou het heel leuk vinden als je een berichtje achterlaat. 

Vond je dit een leuke tip? Blijf van dit soort artikelen dan in de toekomst op de hoogte via Facebook of schrijf je in voor een e-mail kickstart-update via de homepagina. Benieuwd naar wat ik verder eet? Via Instagram krijg je een dagelijkse kijk in mijn leven. Wat eet ik, waarom eet ik zo en wat zijn de recepten. Kortom hoe ziet mijn gezonde leven eruit!

groetjess2
0 likes Healthy snacks , Healthy switch # , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

3 thoughts on “Gezonde zelfgemaakte kipnuggets

 1. Rilana schreef:

  Lijkt me erg lekker, ik ga het zeker eens uitproberen!

 2. Mirthe schreef:

  Kun je deze kipnuggets ook in de oven doen?

  1. Goeie vraag! Zelf nog nooit geprobeerd, maar ik schat in dat dat wel kan. Probeer je het en laat je het me dan weten? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close