2 april 2017

Gezonde vanille milkshake (vegan)

Gezonde vanille milkshake (vegan)

GEZONDE DRINKRECEPTEN | VANILLE MILKSHAKE

Voor een gezonde vanille milkshake heb je maar 3 dingen nodig. Namelijk één banaan, een beker plantaardige melk en een snufje vanille poeder. Puur natuur en dus kun je deze milkshake gewoon lekker thuis zelf maken. Door de banaan krijgt de milkshake een zachte zoete smaak en zijn er wat mij betreft geen zoetmiddelen nodig. Vanille poeder is tegenwoordig in iedere supermarkt te verkrijgen, het is wel een prijzig product maar een klein beetje poeder geeft al een enorme sterke smaak. Het proberen waard!
Een gezonde vanille milkshake van 3 ingrediënten.

Gezonde vanille milkshake

(voor één milkshake)

Benodigdheden:
 • Blender
Ingrediënten gezonde vanille milkshake: 
 • 1 banaan
 • Éen glas plantaardige melk
  (bijvoorbeeld rijstmelk of een zelfgemaakte notenmelk)
 • 2 mespuntjes vanille poeder
Boodschappenlijstje gezonde vanille milk shake:
 • Biologische banaan @Albert Heijn
 • Ricedream rijstmelk @Albert Heijn
 • Vanille poeder @Ekoplaza
  *Vanille poeder is tegenwoordig in iedere supermarkt te verkrijgen.
Voedingsadvies:

Bananen bevatten een breed scala aan vitamines, mineralen en vezels die je lichaam voorzien van nodige voedingsstoffen. Het bevordert je algehele gezondheid! Door de natuurlijke suikers die in een banaan zitten, krijg je een flinke energieboost. Ze worden snel door je lichaam opgenomen waardoor je ook snel energie krijgt. Een banaan heeft ook langzame suikers die voor een langdurige energie afgifte zorgt. Een banaan is ook een goede voedingsbron voor onze darmbacterieen, wat weer een positief effect heeft op onze voedingsopname. Het stofje waar ik het meeste enthousiast van word, letterlijk en figuurlijk, is het aminozuur tryptofaan. Tryptofaan is namelijk het stofje wat we nodig hebben om serotine aan te maken, een hersenstofje wat een kalmerende werken heeft en je beter doet voelen. Dit stofje wordt het best opgenomen wanneer je banaan combineert met voedsel wat rijk is aan koolhydraten zoals rijst. De rijstmelk is dus een goede combinatie voor deze gezonde vanille milkshake!

Benieuwd hoe mijn eetpatroon er verder uitziet? Volg mij dan via Instagram! Daar geef ik je een dagelijkse kijk in mijn voedingspatroon.

groetjess2

 

0 likes Healthy drinks , Healthy switch # , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close