15 juni 2015

Gezonde suikervrije ijsthee peach

Gezonde suikervrije ijsthee peach
GEZOND ALTERNATIEF | GEZONDE SUIKERVRIJE IJSTHEE PEACH
Ice Tea, of wel ijsthee. Een populaire frisdrank, maar helaas bevatten deze bewerkte versies van ijsthee een hoop toegevoegd suiker. Onnodig vind ik, want een suikervrije ijsthee is net zo lekker, veel gezonder en heel gemakkelijk zelf te maken. Al eerder bedacht ik een gezond alternatief voor de groene ijsthee, dit keer bedacht ik ook een gezond alternatief voor de ijsthee peach! Peach staat voor perzik en dus probeerde ik zelf ijsthee te maken op basis van perzik, maar dat gaf niet de gewenste smaak zoals die van de ijsthee peach. Het lukte mij wel met mango!
Maak nu eenvoudig met 2 ingrediënten een gezonde suikervrije ijsthee peach. 

Zelf maak ik altijd een liter ijsthee peach, daarom staat het recept ook op deze hoeveelheid afgesteld.

Gezonde suikervrije ijsthee peach

(voor ong. 1 liter gezonde suikervrije ijsthee peach)

 • 1 dessertlepel gedroogde rooibos theebladeren.
 • 1/4 vruchtvlees van een rijpe mango.
 1. Kook 1 liter water, giet het in een theepot en voeg de rooibos theebladeren toe.
 2. Laat de rooibos thee trekken, verwijder daarna de theebladeren en laat de thee op eigen kracht afkoelen. Geen geduld? Nadat de rooibos thee voldoende is ingetrokken, kun je er ook wat koud water aan toevoegen.
 3. Zodra het theewater is afgekoeld, voeg je het vruchtvlees van de mango toe. Zorg dat het echt een rijpe mango is, dan krijgt de ijsthee peach sneller een sterke zoete smaak.
 4. Zet de thee dan nog even in de koelkast zodat de ijsthee goed met het vruchtvlees van de mango kan ‘infusen’ en zodat je straks een lekkere koude ijsthee hebt.
 5. Na een klein uurtje is deze zelfgemaakte gezonde suikervrije ijsthee peach klaar om te serveren!

Gezondheidsvoordelen rooibosthee:  
Rooibos zit boordevol vitaminen en mineralen, zoals calcium, koper, ijzer, magnesium, kalium, zink, fluoride en mangaan. Daarnaast is ze een rijke vitamine C. bron! In tegenstelling tot vele andere theeën, bevat de rooibos thee geen cafeïne en is daarmee een gezond alternatief voor koffie. Wist je dat rooibosthee 50 keer zoveel anti-oxidanten als groene thee bevat? De ijsthee peach is dus een goede afwisseling op de suikervrije groene ijsthee versie.

Cherry’s choice:

 • Piramide biologische gedroogde rooibos theebladeren @Ekoplaza
 • Biologische mango @Ekoplaza

Drinken doen we iedere dag, de gehele dag door. Het is dan ook een van de meeste producten die we tot ons nemen. Mocht je ongezonde frisdranken nemen, dan krijg je dus al de gehele dag door een hoop suikers binnen. Je drinkgedrag veranderen beslaat dus al de helft van je voedingspatroon! Probeer ongezonde frisdranken te laten staan en neem daarvoor in de plaats gezonde alternatieven zoals deze ijsthee. Je kunt je voorstellen dat je dan al een hele hoop gezondheidswinst kan behalen. Naast deze ijsthee zijn er nog een hoop andere gezonde drinkrecepten waarmee je kunt afwisselen. Met infused waters maak je bijvoorbeeld al veel frisdranken op een gezonde manier na. Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om de kant en klare ijsthee voortaan in de winkel te laten staan. Je hebt nu gezien hoe eenvoudig en snel je een eigen gezonde suikervrije ijsthee peach kunt klaarmaken! Laat je het me weten? 

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle KickstartYourHealth tips & tricks? Like KickstartYourHealth dan op Facebook, abonneer je voor een e-mail melding op de homepagina of volg KickstartYourHealth via instagram.

groetjess2
0 likes Healthy drinks , Healthy switch # , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

9 thoughts on “Gezonde suikervrije ijsthee peach

 1. Rilana schreef:

  Lekker, die ga ik eens uitproberen!

 2. alexa schreef:

  ziet er goed uit en suikervrij is altijd goed!

 3. Wilmke schreef:

  Ooh ik ga deze en de groene ijsthee maken! Ik ben steeds bezig met de sugarchallenge en ben thee, koffie en water soms wel even flink beu. Is ie echt lekker zoet zoals ijsthee met suiker? Anders is stevia ooknog een optie denk ik 😉
  X Wilmke

  1. Hi Wilmke, wat goed dat je die uitdaging bent aangegaan, het is ook zoveel beter voor je lichaam! Hoe gaat het tot zover? Kun je een beetje je draai vinden? Ik zelf eet al een ruimte tijd (drie jaar) suikervrij. Mijn lichaam heeft zich helemaal gerest als het gaat om zoet. Voor mij is zelfs nu al gauw iets te zoet. Deze ijsthee is wel echt heerlijk zoet. Probeer het eerst even zonder. Suikervrij leven gaat wel gemakkelijker als je het gewoon helemaal afleert 🙂 Succes!

 4. Lekker! Ga het een keertje uitproberen 🙂

 5. Ines schreef:

  Deze ga ik zeker eens uitproberen! Suikervrije ice-tea is iets voor mij 😀

  1. Leuk Ines! Ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

 6. Cynthia schreef:

  Oeh, dit klinkt lekker! Ik ga het eens proberen

  1. Leuk dat je het wilt gaan proberen Cynthia! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close