12 oktober 2014

Gezonde glutenvrije pannenkoeken van boekweit (lactosevrij)

Gezonde glutenvrije pannenkoeken van boekweit (lactosevrij)
HEALTHY SWITCH 
Het oer oude pannenkoeken recept gaat al eeuwen lang mee. Ze worden gemaakt van tarwe, maar dat is eigenlijk niet zo’n voedzaam ingrediënt. De gluten in tarwe staan erom bekend het darmslijmvlies te kunnen beschadigen en aangezien ik jarenlang eczeem heb gehad, probeer ik mijn darmen zo goed mogelijk te ondersteunen. De pannenkoek dient voor mij dus glutenvrij te zijn en dat is eigenlijk niet zo moeilijk. Je vervangt simpelweg de tarwe voor een glutenvrij meel, namelijk boekweit! En ben je lactose intolerant of wil je net zoals mij koemelk zoveel mogelijk vermijden? Vervang dan de melk met een plantaardige variant, zoals rijstmelk. Dit zijn dus echte gezonde glutenvrije pannenkoeken!
Deze glutenvrije pannenkoeken maak je met maar 3 basis ingrediënten. Een eenvoudig en snel recept voor gezonde pannenkoeken! 

Een pannenkoek kan naturel al lekker genoeg zijn, maar ik vind het ook heerlijk als er wat variatie in zit. Zo maak ik van deze glutenvrije boekweit pannenkoeken ook wel chocolade pannenkoeken, rozijnen pannenkoeken en kaneel pannenkoeken. Voeg dus een heerlijke topping naar keuze toe, je kunt met dit basis recept echt alle kanten uit!

Glutenvrije pannenkoeken van boekweit

(voor ongeveer 8 a 10 glutenvrije pannenkoeken)

  • 2 eieren
  • 600 ml rijstmelk
  • 200 gram boekweitmeel
  • Optioneel een topping/inhoud naar keuze
  1. Meng de eieren samen met de rijstmelk en boekweitmeel tot een glad en klont-vrij beslag (dit kan eventueel gewoon met de vork).
  2. Schep het beslag dan in gedeeltes in een koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
  3. Beleg de glutenvrije pannenkoeken eventueel nog met vers fruit (zie foto). Eet smakelijk!

Mocht je een topping/inhoud aan de glutenvrije pannenkoeken willen toevoegen, dan neem je een klein kommetje waarin je voor 1 portie het beslag inschept en daar de topping aan toevoegt. Bijvoorbeeld 2 eetlepels cacao, een handje rozijnen of een snufje kaneel. Roer dit dan goed door, giet in de pan en bak de pannenkoek gaar.

Tip: De glutenvrije pannenkoeken zijn koud als tussendoortje ook heerlijk!

Cherry’s choice:

  • BioFood boekweitmeel @Plus
  • Bio eieren @Albert Heijn
  • Ricedream rijstmelk @Albert Heijn

Ga jij deze switch maken? 

groet121
0 likes Healthy meals , Healthy snacks , Healthy switch , Kick-starters # , , , , , , , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close