31 augustus 2014

Gezonde frisdrank vervanger

Gezonde frisdrank vervanger

HEALTHY SWITCH | GEZONDE FRISDRANK VERVANGER
Een typische frisdrank bestaat uit koolzuurhoudend water, suikers en aroma’s. Frisdrank dankt daarom zijn smaak meestal aan de kunstmatige smaakversterkers en kunstmatige zoetstoffen. Tijd voor een gezond alternatief, maar heb jij de perfecte gezonde frisdrank al gevonden? Ik wel! We willen natuurlijk allemaal het liefst dat ons water een smaakje heeft, dus waarom dan niet ook letterlijk een smaakje aan je water toevoegen? Dan heb ik het natuurlijk niet over de welbekende ranja uit onze supermarkten (waar ik inmiddels wel een gezond alternatief voor bedacht heb). Water met de smaken van echt vers fruit, groente, kruiden en/of specerijen! Met dit basisrecept kun je werkelijk alles maken. Je kunt er zelfs je eigen gezonde groene ijsthee mee maken. Een recept wat in staat is om alle frisdranken op een gezonde manier te vervangen!
De perfecte gezonde frisdrank vervanger; infused waters! 

*Voor het maken van een gezonde frisdrank heb je een glazen kan nodig. Ik maak zelf altijd 1 liter tegelijkertijd klaar.

Recept gezonde frisdrank vervanger

 • Water
 • Fruit/groente/specerijen/kruiden naar keuze
 1. Kies naar keuze een mix van fruit/groente/specerijen/kruiden.
 2. Vul hiermee de 1 liter kan voor ongeveer 1/3.
 3. De rest vul je aan met water.
 4. Zet de gevulde kan dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. In deze tussentijd gaat het water zich ‘infusen’ met de inhoud waardoor je water dus een smaakje krijg! Even wachten dus…
 5. Na 2 uur kun je jouw zelfgemaakte gezonde frisdrank serveren!

Heb je geen geduld/tijd voor het maken van infused waters? Dan zijn deze infused ijsklontjes misschien wel wat voor je? Een super snelle smaakmaker!

3 redenen waarom ik dit de meest gezonde frisdrank vervanger vindt:

 1. Door te infusen met groente/fruit/kruiden/specerijen krijgt het water vitaminen en mineralen, welke nodig zijn voor het algeheel functioneren van het lichaam. Infused waters zijn dus echte vitamine watertjes die daadwerkelijk gezondheidsbevorderend werken.
 2. Water reinigt het lichaam en stimuleert de afvalafscheiding. Hierdoor verkleint o.a. het risico’s op infecties en verbetert het de huidconditie
 3. Je lichaam zal door het drinken van water de productie van bloed versnellen. Het lichaam wordt daardoor weerbaarder.

Water is het allergrootste cadeau voor het lichaam. Het lichaam bestaat namelijk voor 70% uit water en daarom noodzakelijk voor onze lichaamsfuncties. 10% vochtverlies kan het lichaam al blijvend beschadigen! Met infused waters maak het drinken van water weer een heerlijke verleiding, waardoor je gemakkelijk aan de dagelijkse hoeveelheid water wil voldoen.

Mijn top 3 gezonde frisdrank vervanger combinaties:
(van links naar rechts – foto)

Een frisdrank wordt dagelijks meermalen op de dag gedronken. Wanneer je dit product vervangt met een gezond alternatief doe je al heel veel voor je gezondheid. Als je veel frisdrank drinkt en je stopt hiermee zal je lichaam wel hieraan moeten wennen. Het was namelijk gewend altijd suiker te krijgen. Een veelgehoord symptoom is dat je je als het ware wat zwakjes gaat voelen. Weet dat dit tijdelijk is, je lichaam moet zich gaan aanpassen en dat gaat hij alleen doen wanneer je dit ook volhoudt. Ik hoop je geïnspireerd te hebben om te gaan minderen met frisdranken. Je weet nu hoe je het op een gezonde en lekkere manier kunt gaan vervangen. Recentelijk heb ik ook een recept bedacht voor een gezonde ranja, gemaakt van het verse sap van fruit en groenten. 

groetjess2
0 likes Healthy drinks , Healthy switch # , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

One thought on “Gezonde frisdrank vervanger

 1. Leuke blog heb je !

  Ik hou ook echt van infused water, ik heb zo’n drinkfles met een ‘zeefje’ in aangeschaft, zoday ik het ook kan meedoen naar school.

  Ik moet wel als hij leeg is op school het ‘lege’ fruit dumpen, anders gaat het fermenteren en stinken.

  Het is wel fijn, ik drink nooit echt frisdrank, eigenlijk altijd water, dus water met een smaakje is altijd welkom 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close