26 juni 2015

Gezonde frisdrank vervanger – infused ijsklontjes

Gezonde frisdrank vervanger – infused ijsklontjes
HEALTHY DRINK 
We weten allemaal dat water goed voor ons lichaam is, maar het heeft nagenoeg geen smaak en dat maakt het soms moeilijk om water i.p.v. frisdranken te kiezen. Een bekende gezonde frisdrank vervanger zijn de infused waters, maar dit duurt me soms ook wat te lang. De oplossing? Infused ijsklontjes! Met dit water recept serveer je super snel een gezond watertje. Het vereist alleen een kleine voorbereiding. Laat frisdranken zoals ranja voortaan maar staan, want dat ene scheutje ranja, kan simpel en snel vervangen worden door een gezond, fruitig of kruidig ijsklontje!
De snelle, gezonde frisdrankvervanger;  infused ijsklontjes! 

*Voor dit recept heb je een ijsblokhouder nodig.

Startyourdrink:

 • Water
 • Fruit/groente/kruiden/specerijen naar keuze

Maak een keuze voor de inhoud van de infused ijsklontjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type (smaak) frisdrank waarvoor je een gezonde vervanging wil. Kruiden zoals verse munt, salie, rozemarijn of stukjes vers fruit van blauwe bessen, aardbeien etc. Kortom, creëer jouw eigen smaaksensatie!

Snijdt ‘de inhoud’ dan in kleine stukjes, zodat ze in de holtes van de ijsblokhouder passen. Vul de ijsblokhouder met water en legnin iedere holte van de ijsblokhouder een stukje. Plaats de gevulde ijsblokhouder dan rechtop in de vriezer en laat dit staan totdat ze helemaal bevroren zijn. Het water zal zich in de tussentijd ‘infusen’ met de inhoud waardoor je straks een lekker smaakvol ijsklontje hebt. Dit is echt een eenvoudige truc om lekker gezond water te kunnen drinken en wat zeer zeker frisdrank kan evenaren! De infused ijsklontjes geven direct smaak aan je water.

*Tip: heb je (verse) sapjes? Dan kun je ook deze invriezen als ijsklontjes!

Cherry’s choice:
Ik heb altijd standaard een portie infused ijsklontjes in mijn vriezer klaarliggen, zodat ik ten alle tijde lekker gezond kan blijven drinken en niet in de verleiding kom om naar de ongezonde drankjes te grijpen. Het is ook geen probleem wanneer je maar 1 ijsblokhouder hebt, want als de infused ijsklontjes eenmaal klaar zijn dan kun je ze gewoon los in de vriezer leggen en weer een nieuwe portie erbij maken.

Mijn top 3 favoriete infused ice cubes? Framboos, basilicum en sinaasappel!

 • Gefilterd water
 • Biologisch fruit/groente/specerijen/kruiden naar keuze @Ekoplaza & Albert Heijn

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle KickstartYourHealth tips & tricks? Like dan even de facebookpagina of abonneer je voor een e-mail melding op de homepagina.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd hem om meer water te gaan drinken! Laat je het me weten in een comment hieronder? 

groet121
0 likes Healthy drinks # , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

5 thoughts on “Gezonde frisdrank vervanger – infused ijsklontjes

 1. s.wiersma schreef:

  Wat een leuke recepten!! Mijn probleem is dat ik geen echte vriend van mijn computer ben. Dat word ik ook nooit omdat hetg gewoon niet in mij zit. Toch zou ik graag vaker van jullie mooie recepten willen horen. Dus mijn vraag is kunnen jullie dat opp mijn email adres doen? Ik zou er zo blij mee zijn. Hartelijke groet. Sietske Wiersma

  1. Hi Sietske! Bedankt voor je lieve woorden! Erg leuk om te horen. Ja zeker, we hebben een email notificatie zodra er weer een nieuw recept of artikel online staat. Is dan toch nog wel even doorklikken naar de site, je krijgt namelijk een stukje van het artikel en een link van het nieuwe artikel. Dit is dan niet zo lastig dan heel de site doorspitten. Je email adres kun je op de home pagina opgegeven bij ‘Kickstart Email updates’ rechts in het midden in een balk. Mocht je er niet uitkomen dan geef je even je email aan me door, dan abonneer ik je en dan hoef jij alleen de bevestiging van de aanmelding te doen. Succes en liefs!

 2. Mariëlle M schreef:

  Wat ziet dit er leuk uit zeg, leuk idee!

 3. Rilana schreef:

  Aaaah wat ziet dat er leuk uit zeg, leuk! 🙂

 4. Silke schreef:

  Wat een leuk idee! De ijsklontjes zijn ook heel fotogeniek trouwens, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close