27 december 2014

Gezond ijs (lactosevrij, glutenvrij, suikervrij & vegan)

Gezond ijs (lactosevrij, glutenvrij, suikervrij & vegan)
HEALTHY SWITCH 
Ice ice baby! Dit keer staat er een gezond alternatief voor ijs in de healthy switch! Ijs bestaat namelijk uit de basis ingrediënten room, melk en suikers en dat past niet in mijn suikervrije en koemelkvrije leefstijl. So time for a challenge! Ik ontdekte een recept voor gezond ijs, glutenvrijlactosevrijvegan en suikervrij!
Maak nu eenvoudig en snel jouw eigen gezonde ijs met maar 1 basis ingrediënt! 

Met maar 1 basis ingrediënt? Ja, het is echt waar! Je maakt namelijk gezond ijs op basis van banaan! Super simpel en je hebt hiermee twee vliegen in een klap: je eet ijs en fruit tegelijkertijd. Had jij ooit gedacht dat deze combinatie bestond? Geweldig toch?! Met de banaan als basisingrediënt kun je alle kanten op. Je geeft je eigen smaak aan het ijs door zelf een tweede (derde, vierde, whatever) ingrediënt eraan toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jouw favoriete fruit. Je hebt het helemaal zelf in de hand. Hoe mijn gezond ijsje eruit ziet? Ik leg het je hieronder uit.

*Voor het bereiden van gezond ijs, heb je een blender of staafmixer nodig.

Startyourswitch:
(1 portie gezond ijs)

  • 1 bevroren banaan
  • Een handje blauwe bosbessen
  • Dun gesneden chocolade

De enige voorbereiding die je hiervoor moet treffen, is dat je alvast de banaan in de vriezer klaarlegt. Pel hiervoor de banaan, snijdt hem in stukjes en plaats hem in de diepvries.

Blend dan de bevroren stukjes banaan met het tweede ingrediënt, de blauwe bessen tot een smeuig geheel. Blend niet te lang, anders smelt het ijs te snel. Voor de topping heb ik dun gesneden stukjes chocolade over mijn ijs gekruimeld en that’s it! Mijn eigen gezonde stacciatella ijs!

Cherry’s choice:

  • Bio fairtrade banenen @Lidl
  • Bio blauwe bosbessen @Ekoplaza
  • Viviani 92% pure chocolade @Ekoplaza

Ik ben heel benieuwd, maak jij deze switch? 

groet121
0 likes Healthy snacks , Healthy switch # , , , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close