16 maart 2017

Chocolate chip cookies (eivrije koekjes)

Chocolate chip cookies (eivrije koekjes)

GEZONDE SNACK | EIVRIJE CHOCOLATE CHIP KOEKJES 

Eivrije koekjes gemaakt van pure chocolade, havermout, dadels, kokosolie, bakpoeder en verder niets! Eet jij de American chocolate chip cookies nog? Vervang je koekjes dan nu met deze vergelijkbare gezondere versie. Deze chocolade eivrije koekjes maak je namelijk eenvoudig en snel thuis. En aan dit recept komt geen geraffineerde suiker te pas! De chocolade koekjes worden namelijk gezoet met volledige dadels en de kokosolie is in dit recept de perfecte ei vervanger.
Verantwoorde chocolate chip cookies met maar 5 basis ingrediënten! 

Recept eivrije chocolate chip cookies

(voor 13 chocolade koeken)

Benodigdheden:
  • Oven
  • Blender
Ingrediënten chocolade havermout koekjes: 
  • 90 gram (geweekte gedroogde) dadels
  • 20 gram pure chocolade
  • 125 gram havermoutvlokken of meel
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Optioneel: snufje vanille poeder
Bereidingswijze gezonde chocolate chip cookies: 
  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Voeg alle ingrediënten in de blender en blend tot een smeuig koekjesdeeg-beslag.
    Als je havermoutvlokken gebruikt, vermaal deze dan eerst apart tot fijn meel.
  3. Snijdt de chocolade in kleine fijngehakte stukjes.
  4. Rol met je handpalmen kleine balletjes met het koekjes deeg en stop iedere keer wat chocolade in de balletjes.
  5. Neem dan een ovenplaat met bakpapier en druk de balletjes plat op het beklede rooster.
  6. Schuif de chocolate chip cookies voor ongeveer 20 minuten de oven in.
Eivrije koekjes chocolate chip cookies
Houdbaarheid chocolate chip cookies: 

De koekjes kun je ruim 3 weken bewaren in een afgesloten trommel. Je zult merken dat de koekjes op den duur steeds minder knapperig worden. Ze zijn dan absoluut niet minder lekker!

Boodschappenlijstje chocolate chip cookies: 
  • Rosies glutenvrije havermoutvlokken @G&W
    *Niet perse glutenvrij? Dan kun je ook gewoon de havermoutvlokken van de Albert Heijn nemen.
  • Amanprana kokosolie @Ekoplaza
  • Gedroogde dadels @Albert Heijn
  • Vivani 99% chocolade @Ekoplaza
  • Vanille poeder @Ekoplaza
    *Ook te verkrijgen bij de gewone supermarkt.
Voedingsadvies:

Koekjes hebben een slecht imago gekregen. Ze bevatten veel suiker en vet. Het vet in de koekjes wordt flink verhit, met het gevolg dat het muteert in ‘slecht’ vet. Vetten verbranden namelijk bij een specifiek brandpunt, dit verschilt per vetsoort. Kokosolie heeft een hoog brandpunt. Deze vetzuren zijn zeer stabiel waardoor je ze goed kan verhitten zonder dat het ‘ranzig’ wordt. De koekjes worden gezoet met volledige dadels. Suiker in welke vorm dan ook wordt toch door het lichaam gezien als suiker. Het kent geen verschil tussen de natuurlijke of de geraffineerd soort. Waar zit het verschil? Om suiker te kunnen verwerken heeft het lichaam vitaminen en mineralen nodig. In een geraffineerde suikersoort is de suiker ontdaan van al deze stoffen. Daarnaast missen de vezels. Vezels zorgen voor een langzame afgifte van de suiker met als positief gevolg dat de bloedsuikerspiegel geen enorme pieken en dalen krijgt. De welbekende sugarhigh en sugarcrash. Al met al blijven deze chocolade eivrije koekjes een soort van snoepgoed. Geniet met mate!

groetjess2

 

0 likes Healthy snacks , Healthy switch # , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Close