5 juni 2016

Chocolade vegan brownies

Chocolade vegan brownies
GEZONDE SNACK | CHOCOLADE VEGAN BROWNIES
Of er gezonde brownies bestaan? Natuurlijk blijft het snoepgoed, maar het brownie recept kun je absoluut gezonder maken.  Al eerder bedacht ik een recept voor suikervrije chocolade brownies, maar toch vond ik dit recept niet gemakkelijk genoeg. Daarom bedacht ik een nieuw gemakkelijk recept voor  chocolade brownies. Het verschil? Chocolade brownies zonder boter, ei en dierlijk zuivel. Ja, het zijn vegan brownies! Deze chocolade vegan brownies zijn gezoet met volledige dadels, vrij van gluten doordat deze brownies van boekweitmeel en amandelmeel gemaakt worden en tsja natuurlijk ontzettend lekker!
Deze vegan chocolade brownies maak je eenvoudig met maar 6 ingredienten.

*Voor het maken van deze chocolade vegan brownies heb je een blender nodig een cupcake vormpjes.

Chocolade vegan brownies

 • 100 gram geraspte courgette
 • 50 gram boekweitmeel
 • 50 gram amandelmeel
 • 7 dadels
 • 6 eetlepels cacao poeder
 • 3 eetlepels kokosmelk
 1. Verwarm de oven op 175 graden.
 2. Schil de courgette en rasp 100 gram aan vruchtvlees.
 3. Neem dan de blender voor je, stop alle bovengenoemde brownie-ingredienten in de blender en maal dit totdat het een fijn beslag is geworden.
 4. Verdeel het brownie beslag dan over vier cupcakes en bak voor ongeveer 40 minuten.

Variatietip: 
Maak deze chocolade vegan brownies nog lekkerder door er wisselende brownie-toppings op te creëren. Geef jouw chocolade vegan brownies een unieke smaak door er bijvoorbeeld wat jam en gedroogd fruit op te leggen. Op de foto heb ik de brownies een topping van blauwe bessen jam, nulberries en stukjes pure chocolade gegeven.

chocolade vegan brownies

Cherry’s choice:

 • Biologische courgette @Albert Heijn
 • Biologische boekweitmeel van Smaakt @Albert Heijn
 • Biologische amandelmeel van Smaakt @Albert Heijn
 • Biologische dadels van Ekoplaza merk @Ekoplaza
 • It’s Amaizin biologische cacao poeder @Ekoplaza
 • Kokosmelk @Albert Heijn

Het geheime ingrediënt om een brownie op een gezonde manier smeuïg te maken is courgette! Dit is echt een geweldig ingrediënt, naast het feit dat er dus ook nog eens wat groenten in je chocolade brownie zit. Op deze manier maak je het klassieke brownie recept een stuk voedzamer en gezonder! Deze brownies mogen dan wel vrij zijn van geraffineerde suikers, omdat ze gezoet worden met volledige dadels, maar bedenk wel dat dit het lichaam toch als ‘suiker’ blijft zien. Alhoewel het fruitsuikers zijn, worden allen soorten suiker namelijk in het lichaam gezien als soort van hetzelfde. Het enige verschil is dat deze zoetmaker nog vezels, vitaminen en mineralen bevat, wat het dan ook weer een gezond alternatief maakt. Een geraffineerde suikersoort verliest namelijk deze ingrediënten tijdens het raffinage proces (voor meer info over zoetstoffen klik hier). Deze chocolade vegan brownies mogen dan wel een gezond alternatief zijn, toch blijft het een soort van snoepgoed en neem dit dan ook met mate! Ik hoop dat ik je met dit gezonde brownie recept geïnspireerd heb. Hebben jullie nog andere lekkere gezonde vegan bakrecepten? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat! 

Vond je dit een leuk recept en wil je verder op de hoogte gehouden worden? Like KickstartYourHealth dan op Facebook of abonneer je op een e-mail kickstart-update via de homepagina. Benieuwd hoe mijn eetpatroon er verder uitziet? Via instagram krijg je een kijk in mijn voedingspatroon. Ik laat je zien dat gezond eten absoluut niet duur, moeilijk en vervelend hoeft te zijn. Ik leg je uit waarom ik zo eet en wat de bijbehorende recepten zijn.

groetjess2
0 likes Healthy snacks # , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close