29 januari 2017

Rauwe chocolade kersentaart (glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)

Rauwe chocolade kersentaart (glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)

GEZONDE TAART | RAUWE CHOCOLADE KERSENTAART

Een rauwe taart met kersen en op basis van kokosyoghurt! Dit is net weer wat anders dan de welbekende cheesecake vulling die gemaakt word op basis van cashewnoten. Want om het maken van rauw taarten nog meer te vergemakkelijken en versnellen, maakte ik een rauwe vulling op basis van kokosyoghurt. Er is daardoor geen weektijd nodig voor cashewnoten en de taart bevat hierdoor ook gezonde darmbacteriën. Dus een vernieuwend rauwe taart recept! Wat is het voordeel van een rauw taart? Een rauwe taart is een taart recept waarbij de taart niet verhit wordt en daarmee behoudt het al zijn voedingswaarden. Wanneer ingrediënten worden verhit verliezen ze namelijk langzamerhand hun voedingsstoffen, deze verbranden dan als het ware. Deze rauwe taart met kersen en een chocoladebodem is volledig glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij en vegan.
Deze rauwe chocolade kersentaart maak je eenvoudig en snel met maar 5 ingrediënten! 

Recept rauwe chocolade kersentaart

(voor één rauwe taart)

Benodigdheden:
Ingrediënten yoghurt-kersenvulling: 
 • 200 ml kokosyoghurt
 • 75 gram kersen
  *bevroren kersen dien je eerst te ontdooien.
Ingrediënten rauwe chocolade taartbodem: 
 • 100 gram amandelnoten
 • 2 eetlepels rauwe cacao poeder
 • 5 dadels
  *gedroogde dadels dienen eerst geweekt te worden.
Optioneel: ingrediënten rauwe taart met kersen topping: 
 • 75 gram kersen
 • 50 gram gesmolten chocolade
choco-kersentaart2
Bereidingswijze rauwe chocolade kersentaart:  
 1. Voor het maken van de rauwe chocolade taartbodem plaats je eerst alleen de amandelnoten in de blender en maalt dit fijn tot meel met behulp van de blender.
 2. Voeg dan de dadels en rauwe cacao poeder toe. Blend nogmaals en kneed er vervolgens met je handen een bal van, druk plat in de taart springvorm en verdeel het met je vingers of een lepel over de bodem.
 3. Voor het maken van de rauwe kersentaart-vulling meng je de kokosyoghurt samen met de kersen in een blender.
 4. Giet dit vervolgens bovenop de chocolade taartbodem in de springvorm en plaats voor ongeveer 2 uur in de diepvries.
 5. Maak de rauwe taart eventueel compleet met een topping van verse kersen en gesmolten chocolade.
 6. Deze rauwe taart met kersen is klaar zodra de yoghurt-kersenvulling is verstijfd in de vriezer. Ontdooi de taartjes 30 minuten vooraf consumeren.

choco-kersentaart1

Houdbaarheid rauwe chocolade kersentaart:

De rauwe taart met kersen topping kun je gemakkelijk bewaren in de diepvries. Omdat een diepvries voeding bevriest en daarmee de tijd als het ware stilzet en bederf tegengaat, is het mogelijk om de rauwe taart ruim enkele maanden te kunnen bewaren. Zelf heb ik de houdbaarheid van 1,5 maand getest. De smaak en kleur waren toen nog perfect en naar mijn schatting kan de rauwe taart dus nog langer bewaard blijven.

Boodschappenlijstje rauwe kersentaart: 
 • Ingevroren kersen @Albert Heijn
 • Abbot Kinney’s kokosyoghurt @Ekoplaza
 • Licht geroosterde amandelnoten @Albert Heijn
 • Matisson rauwe cacao poeder @Holland&Barret
 • Dadels @Ekoplaza
 • Vivani 99% chocolade @Ekoplaza
Voedingsadvies:

Een gezonde taart is een taart die bestaat uit voedzame ingrediënten die het lichaam voedt en opbouwt. Het eten van taart wordt met snoepen geassocieerd, puur door de ongezonde ingrediënten die in een taart verwerkt zitten, zoals suiker en kunstmatige stoffen. Maar eigenlijk hoeft dit niet zo te zijn wanneer je de ingrediënten van een taart echt voedzaam maakt. Deze rauwe chocolade kersentaart is vrij van geraffineerde suiker, maar ook van dierlijk zuivel en gluten. De rauwe taart is gemaakt op basis van noten, kokosyoghurt en kersen. Allemaal voedzame pure ingrediënten! Als yoghurt heb ik bewust gekozen voor kokosyoghurt, omdat dierlijk zuivel kort gezegd niet dezelfde structuur heeft als het menselijk lichaam en daarmee onbekend is voor ons lichaam met alle gevolgen van dien. De darmbactieren die je in gefermenteerde zuivel (yoghurt) vindt zijn absoluut gezond voor de darmen, deze bevinden zich ook in de plantaardige kokosyoghurt variant.

Benieuwd hoe mijn eetpatroon er verder uitziet? Volg mij dan via Instagram! Daar geef ik je een dagelijkse kijk in mijn voedingspatroon.

groetjess2
0 likes Healthy snacks , Healthy switch # , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close