17 april 2015

Arganolie – Margan Europe

Arganolie – Margan Europe
REVIEW | MARGAN EUROPE ARGANOLIE 
De Arganolie, ook wel het ‘goud van Marokko‘, wint steeds meer populariteit binnen onze gezondheidsbranche. Arganolie is een olie die uit de pitten van de Argannoot wordt verkregen. Wist je dat Arganolie zowel cosmetisch als culinair gebruikt kan worden? Als healthy lifestyle blogger ben ik altijd opzoek naar ‘nieuwe’ natuurlijke geneeskrachtige cosmetische middeltjes, dus ik dook ook even in de wereld van de Arganolie!
Wat maakt Arganolie zo gezond, waar moet je bij de aanschaf op letten en welk merk vind ik 100% Argan-proof?

Wat maakt Arganolie gezond (in een notendop):
Volgens het boek ‘De heilzame kracht van Argan-olie’ zou de Argan olie de beauty-olie van de eeuw zijn, want ze zou het wondermiddel zijn voor een goede gezondheid en een mooie huid! Ze is een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine E (tocoferol), krachtige antioxidanten en essentiële vetzuren. Daardoor zou het een bijzonder effectieve beauty-olie zijn voor gezicht, haar, nagels en lichaam. Ze voedt, kalmeert en regenereert (stimuleert celvernieuwing). De aanwezige vitamine E is een belangrijke stof voor de huid (krachtige antioxidant) die haar in staat stelt om schadelijke stoffen (vrije radicalen zoals vervuiling en UV-stralen) te bestrijden. Vrije radicalen beschadigen de huid (het collageen) waardoor bijvoorbeeld de welbekende rimpels (veroudering) ontstaan. De Arganolie kun je als een natuurlijke oplossing zien voor o.a. huidproblemen. Vanwege de unieke samenstelling wordt Arganolie gemakkelijk geabsorbeerd door de huid, omdat de aanwezige stoffen in Arganolie ook in onze natuurlijke huidolie (talg) zitten of zeer gelijk van aard zijn. Op deze manier kan ze dieper en beter dan de meeste andere oliën door de huid dringen. De Arganolie is niet alleen uitwendig effectief, maar ook inwendig! Het is bekend dat inwendig gebruik van Arganolie bevorderlijk zou zijn voor een goede algehele gezondheid. Het zou de spijsvertering in evenwicht brengen, het immuunsysteem bevorderen, cholesterol verlagen, gewichtsverlies ondersteunen, bloedsuiker stabiliseren en de pijn bij reuma verzachten. De aanbevolen hoeveelheid is 2 eetlepels Arganolie per dag. Voor meer info klik hier.

Arganolie shopping guide:
Arganolie bezit krachtige eigenschappen en is 100% natuurlijk, mits de olie wel op een zuiver wijze verkregen wordt! Ik surfde wat rond op het internet en liet me door Jetske Ultee adviseren:

 • Ga voor mechanische persing.
 • Geen (synthetische) toevoegingen van oplosmiddelen bij het verkrijgen van de olie.
 • Ga voor 100% Arganolie, dus niet aangelengd!
 • Wil je niet bekend komen te staan als het hazelnoten meisje, ga dan voor ‘koude persing’.
 • En uiteraard een glazen verpakking met een airless pompje.

100% Argan proof:
Welke Arganolie voldoet dan aan bovenstaande eisen en is een beetje betaalbaar? Ik ging opzoek en kwam bij de Arganolie van Margan Europe uit. Ik sprak met ze over de puurheid en eerlijkheid van hun product en wat mij betreft zijn ze hiervoor met vlag en wimpel geslaagd! De Arganolie van Margan Europe:

 • Koud (zonder verhitting) mechanisch geperst.
 • Rechtstreeks vanuit Marokko.
 • 100% Arganolie.
 • 100% Biologisch.
 • Glazen fles met airless pompje.
 • Zonder synthetische oplosmiddelen;
  (tijdens het handmatige kneedproces worden er enkel en alleen 1 a 3 druppels schoon water toegevoegd om een dikke Argan-pap te krijgen. Hieruit wordt dan de olie geperst. Door de hitte in Marokko verdampen deze druppels vanzelf en zijn ze in het eindproduct niet meer terug te vinden).

Margan Europe heeft zowel een cosmetische Arganolie (uitwendig) als een culinaire Arganolie (inwendig). Bij de culinaire variant zijn de noten lichtelijk geroosterd, voor de rest is de productie wijze hetzelfde.

Ervaring:
Ik heb zowel de cosmetische als de culinaire Arganolie van Margan Europe gekregen om te testen. Na de goedkeuring omtrent het productieproces, ben ik ook erg positief over de producten! De ingredienten zijn ook absoluut puur! De olie voelt op je vingers licht vettig aan, maar op de huid trekt het ontzettend snel in. Ik heb uiteraard de olie ook op wat rimpeltjes gesmeerd en ik heb echt het idee dat het verminderd is! De geur van de olie is nootachtig. Daarom vind ik de culinaire variant heerlijk als pure salade dressing of simpelweg om wat geroosterd brood in te dippen (healthy snack tip)! Ik heb zelf een redelijk droge huid en heb absluut gemerkt dat de vochtbalans beter is geworden! Voor een 100 ml glazen fles cosmetische Arganolie en een 250 ml glazen fles culinaire Arganolie betaal je 29,95. Je hebt ook kleinere verpakkingen. De afgelopen dagen heb ik hem ook met de zon kunnen uittesten (als zonnebrandcreme). Beviel me reuze goed, werd mooi egaal bruin en had na afloop geen last van vervellingen of droge uitgeslagen plekken. In het haar geeft het een mooie gezonde glans en herstelt mijn droge punten. De Arganolie is uiteraard nog voor zoveel meer goed. Verdiep je eens… Ik ben in ieder geval super tevreden over deze Arganolie en ik zou hem zo opnieuw aanschaffen!

Wat vinden jullie van Arganolie? Gebruik jij het al? 

groet121
0 likes Reviews # , , ,
Share: / / /

3 thoughts on “Arganolie – Margan Europe

 1. mariëlle schreef:

  Ik snap de populariteit, ik ben er ook gek op! Deze lijkt me ook fijn!

 2. Ik heb deze arganolie weleens op een marktje geproefd. erg lekker inderdaad. En nog gezond ook 🙂

 3. Iep schreef:

  Deze lijkt me heel erg fijn!
  Liefs Iep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close